Kaava on valmistumassa, mutta uutta rakennusta Danske Bankin talon tilalle ei ole heti tulossa Lappeenrannassa

Kiinteistön omistava yhtiö ei aio ainakaan lähivuosina rakentaa tilalle uutta taloa.

Tälle paikalle voi nousta huomattavasti korkeampi talo tulevaisuudessa. Kuva otettu vuonna 2014. Kuva: Yle

Danske Bankin talon kohdalle voi tulevaisuudessa nousta nykyistä korkeampi talo Lappeenrannassa.

Kaupungin ydinkeskustassa Koulukadun ja Oleksin kulmauksessa sijaitsevalle tontille on laadittu asemakaava, joka mahdollistaa osin kahdeksan-kerroksisen asuin-, liike- ja toimistotalon rakentamisen.

Rakentamista ei suunnitella lähivuosille

Kiinteistön omistava Kiinteistö Oy Ecume haki tontille kaavamuutosta vuonna 2013. Kiinteistöosakeyhtiön suunnitelmissa ei kuitenkaan ole ainakaan lähivuosina rakentaa paikalle uutta taloa.

Kaavamuutos on osa City-korttelin laajempaa uudistamista.

– Haimme kaavamuutosta, koska muuallakin City-korttelissa rakennetaan uutta, Mikko Vaahto kiinteistöosakeyhtiöstä sanoo.

Vaahto muistuttaa, että talossa on hiljattain tehty uudistuksia. Esimerkiksi apteekki muutti vastikään rakennukseen.

Danske Bankin talon tonttia koskeva asemakaavaehdotus on teknisen lautakunnan käsittelyssä keskiviikkona.

Esimerkkihavainnekuva talosta, jollainen voisi tulla Danske Bankin talon tilalle Lappeenrannan keskustassa. Kiinteistön omistajan mukaan rakentaminen ei kuitenkaan ole edessä lähivuosina. Kuva: Arkkitehtitoimisto Havas Rosberg Oy

Kortteli uudistunut viime vuosina

City-kortteli on viime vuosina kokenut muodonmuutoksen ja kasvanut korkeutta. Viimeksi kortteliin valmistui Etelä-Karjalan osuuspankin uusi talo. Samalla City-korttelin maan päällä ollut parkkialue hävisi ja tilalle tuli maanalainen pysäköintilaitos.

Entisestä parkkialueesta rakennettiin Marian aukioksi nimetty kävelyaukio. Kaupunki pohtii parhaillaan, sallitaanko autolla ajo aukion läpi.

Aiemmin City-kortteliin valmistui uusi liike-asuinkerrostalo Koulukadun varrelle Danske Bankin viereen. Juuri nyt alueella rakennetaan uutta taloa Valtakadun ja Oleksin kulmaukseen.