Kouvolalaista miestä epäillään päätekijäksi isoon huumeiden salakuljetukseen

Kouvolassa takavarikoidussa lastissa oli 27 kiloa vahvaa amfetamiinia sekä 35 kiloa marihuanaa. Arvo katukaupassa olisi vähintään 1,5 miljoonaa euroa.

Huumeiden kauppa ja salakuljetus
Kroatilaisen rekan perävaunu sisältä
Huumeet salakuljetettiin tämän kroatialaisen rekan perävaunussa.Keskusrikospoliisi

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi laajan huumeiden salakuljetustutkinnan. Pääepäiltynä on mittavan rikostaustan omaava 34-vuotias kouvolalaismies.

Keskusrikospoliisi takavarikoi viime lokakuussa Kouvolassa 27 kiloa vahvaa amfetamiinia ja 35 kiloa marihuanaa. Niiden arvo katukauppassa on vähintään 1,5 miljoonaa euroa.

Esitutkinnan mukaan huumeet salakuljetettiin Hollannista Suomeen kroatialaisessa rekassa. Epäiltyjä on yhdeksän, joista seitsemän on edelleen vangittuna. Epäillyistä kuusi on Suomen ja kaksi Kroatian kansalaisia. Yksi on hollantilainen.

Kiinniottojen yhteydessä tehdyissä kotietsinnöissä poliisi takavarikoi huumausaineita, aseita, sekä Blackberry-merkkisiä matkapuhelimia. Belgiassa tehdyssä kotietsinnässä poliisi löysi 150 000 Englannin puntaa (171 000 euroa) ja 24 000 euroa käteistä rahaa.

Epäillyt ovat pitäneet yhteyttä Blackberry-puhelimilla. Poliisi epäilee, että puhelinten valinnalla on pyritty vaikeuttamaan poliisin mahdollisuuksia päästä selville epäiltyjen välisestä viestinnästä.