1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappi

Minkälaisen Lapin maakunnan sinä haluat – ei kiinnosta?

Maakuntauudistuksen kansalaiskysely ei kiinnosta lappilaisia. Määräaikaan mennessä kyselyyn vastasi vain 350 ihmistä, kun Lapin liiton tavoitteena oli 1000.  Kyselyä on nyt jatkettu maaliskuun loppuun.

Lappi
Lapin maakunta vaakuna
Lapinliitto

Maakuntauudistuskyselyssä (siirryt toiseen palveluun)peruskysymys on yksinkertainen: minkälaisen tulevaisuuden Lapin maakunnan sinä haluat. Vaihtoehtoja nettikyselyssä on kuusitoista ja menetelmänä on rasti ruutuun – valitse viisi tärkeintä.

Kyselyyn on kuitenkin tullut vastauksia vain kolmannes tavoitteesta.

– On varmasti totta, että viestinnässä meillä on vielä kovasti parantamisen varaa, jotta me saadaan kansalaisille tietoista osallisuutta, että mitä ollaan nyt uudistamassa. Maakuntauudistus on kuitenkin historian suurin julkisen hallinnon uudistus, joka pitää myös sisällään sote-uudistuksen, Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun projektipäällikkö Marja Perälä sanoo.

– Uskon että mitä enemmän me saadaan sinne näkemyksiä, niin ne toimii hyvänä keskustelun pohjana kun me oikeastikin lähdetään sitten rakentamaan sitä tulevaa maakuntaa.

Kansalaisten ajatuksia maakuntauudistuksesta pyritään haalimaan monin eri tavoin. Piakkoin alkavat myös keskustelu- ja yleisötilaisuudet. Samankaltaiset, joita on pidetty sote-uudistuksen osalta.

– Me käymme paljon pitämässä esityksiä maakuntauudistuksesta erilaisissa tilaisuuksissa ja me olemme mukana sosiaalisessa mediassa, twitterissä ja facebookissa. Meillä on myös otakantaa.fi –sivustolla jatkuva palautteen keruu menossa, projektipäällikkö Marja Perälä sanoo.

Lue seuraavaksi