yle.fi-etusivu

Sovintoehdotus ilmailualan työriidassa – Osapuolet vastaavat valtakunnansovittelijalle klo 20:een mennessä

Mikäli molemmat osapuolet hyväksyvät ehdotuksen, peruuntuvat Airpro Oy:n hoitamia lentoliikenteen palveluja uhkaavat IAU:n työnseisaukset.

työtaistelut
Matkustajia menossa turvatarkastukseen Helsinki-Vantaan lentokentällä.
Matkustajia menossa turvatarkastukseen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Roni Rekomaa / Lehtikuva

Valtakunnansovittelija Minna Helle on antanut Airpro Oy:n työehtoja koskevan työriidan osapuolille eli Ilmailualan Unioni IAU:lle ja Airpro Oy:lle ja sitä edustavalle Palvelualojen työnantajat Paltalle uuden sovintoehdotuksen tänään maanantaina kello 18.

Kiistan osapuolet antavat vastauksensa valtakunnansovittelijalle kello 20:een mennessä. Sovintoehdotus on työriidan toinen. Ensimmäisen, 15. maaliskuuta annetun, sovintoehdotuksen IAU hylkäsi.

Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä sovintoehdotuksen. Sovintoehdotuksen sisällöstä ei anneta tietoja julkisuuteen ennen vastausten antamista.

Mikäli molemmat osapuolet hyväksyvät ehdotuksen, peruuntuvat Airpro Oy:n hoitamia lentoliikenteen palveluja keskiviikkona, torstaina ja perjantaina uhkaavat IAU:n työnseisaukset. Mikäli neuvotteluissa ei saada aikaan sovintoehdotusta, lentoliikenteeseen vaikuttavat lakot jatkuvat.

Lakossa ovat mukana esimerkiksi turvatarkastajat ja matkalaukkujen käsittelijät. Työriita koskee Airpro Oy:ssä noudatettavia työehtoja.