Eurajoen ehdokkaat hylkivät Fennovoiman ydinjätettä

Fennovoiman ydinjätteen sijoittaminen Eurajoelle ei innosta vaalikoneeseen vastanneita poliitikkoja, mutta ratkaisukin asiassa tehdään vasta vuosikymmenten päästä.

Eurajoki
Fennovoima
Yle

Eurajoen poliitikot eivät innostu Fennovoiman ydinjätteiden sijoittamisesta kunnan alueelle.

Fennovoima selvittää ydinjätteiden loppusijoittamista Eurajoelle. Kunnan alueella on jo rakenteilla nykyisten ydinvoimaloiden loppusijoitusluola Onkalo, mutta Fennovoiman ydinjätteet voitaisiin sijoittaa myös johonkin muualle kunnan alueelle.

Onkaloa rakentava Posiva on korostanut, että sen loppusijoitusluolaan mahtuvat vain Teollisuuden Voiman ja Fortumin ydinvoimaloiden jätteet.

Päätös kaukana

Ylen vaalikoneeseen (siirryt toiseen palveluun) vastanneista eurajokelaisista poliitikoista vain kolmasosa kannattaa Fennovoiman ydinjätteiden loppusijoittamista kunnan kallioperään. Vastaan on yli puolet, loput eivät osaa sanoa.

Pyhäjoelle ydinvoimalaa rakentava Fennovoima tekee päätöksen ydinjätteen loppusijoituksesta vasta 2040-luvulla. Suurin osa huhtikuun kuntavaaleissa valittavista valtuutetuista ei siis todennäköisesti ole enää mukana Eurajoen päivänpolitiikassa, kun asia saa ratkaisunsa.