Koe uusi yle.fi

Herätys: Suomalaisten asenteet turvapaikkapolitiikkaan julki, Ranskan ehdokkaat kohtasivat väittelyssä, jääkiekon pudotuspelit alkavat

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Herätys-ilmoituksia Uutisvahdin asetuksista.

Aamukooste
Ranskan presidenttiehdokkaat valmistatutuvat vaaliväittelyyn tv-studiossa.
Ranskan presidenttiehdokkaat ottivat toisistaan mittaa ensimmäisessä televisioväittelyssä maanantai-iltana.Patrik Kovarik / EPA

Mitä ajattelemme Suomen turvapaikkapolitiikasta?

Turvapaikanhakijoiden piirustuksia vastaanottokeskusksen seinällä.
Yle

Sisäministeriö ja Vaasan yliopisto ovat selvittäneet kansalaisten asenteita turvapaikka-asioihin mielipidetutkimuksella. Kerromme tutkimuksen tuloksista tänään. Onko linja liian tiukka vai liian löysä? Entä miten turvapaikanhakijoiden määrän kasvu on vaikuttanut asenteisiimme heitä kohtaan?

Kuka voitti Ranskan vaaliväittelyn?

Ranska valmistautuu kevään presidentinvaaleihinsa. Presidenttiehdokkaiden ensimmäinen televisioväittely on käyty ja toimittajamme Annastiina Heikkilä arvioi, kuka voitti – ja kuka hävisi. Lue analyysi

Suurin osa isistä pitää isyysvapaata

Mies pitää vauvaa sylissä.
Tero Kyllönen / Yle

Mutta vain vajaat neljä viikkoa heille kiintiöidystä yhdeksästä viikosta. Suurimmaksi syyksi isät nimeävät rahan. Mutta myös olosuhteet sekä perheissä että työpaikoilla estävät isiä jäämästä pidemmäksi aikaa kotiin hoitamaan lastaan.

SDP esittelee tänään viimeisenä suurista puolueista oman perhevapaamallinsa – siitä saamme lisätietoa aamuyhdeksän jälkeen.

Playoffit alkavat – testaa todellinen jääkiekkotietämyksesi!

HIFK:n Saku Salmela ja Pelicansin Vili Sopanen luistelivat kilpaa HIFK-Pelicans-pelissä 2. maaliskuuta.
HIFK:n Saku Salmela ja Pelicansin Vili Sopanen luistelivat kilpaa HIFK-Pelicans-pelissä 2. maaliskuuta.Tuomo Björksten/Yle

Jääkiekon SM-liigan varsinaiset pudotuspelit alkavat tänään. Tutkimme sen kunniaksi lähes 1 500 liigapelin tilastot. Tiesitkö nämä lainalaisuudet jääkiekosta?

Sodan jaloissa Ukrainassa

Sota Itä-Ukrainassa on kestänyt pian kolme vuotta. Toimittajamme Antti Kuronen vieraili Itä-Ukrainassa. Julkaisemme aamupäivällä kolme tarinaa sodan jaloista.

Luvassa vettä ja räntää

Sääkartta.
Yle

Lounaasta saapuu sadeaelue maan etelä- ja länsiosaan. Sade ehtii illaksi maan keskivaiheiille. Sade tulee päivällä vetenä tai räntänä, mutta muuttuu lumisemmaksi iltaa kohti. Yöllä lumisade ehtii Lappiin.

Katso lisää säästä yle.fi/saa.