Trumpin hallinto: Ei todisteita vehkeilystä Venäjän kanssa

Tutkinta ja todisteiden esittäminen ovat kaksi eri asiaa, Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer sanoi FBI:n tutkinnasta, joka koskee Trumpin vaalikampanjan ja Venäjän välisiä yhteyksiä.

USA:n presidentinvaali
Sean Spicer
Valkoisen talon lehdistöpäällikkö Sean Spicer lehdistötilaisuudessa Washingtonissa maanantaina.Molly Riley / AFP

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinto piti maanantaina kiinni siitä, että "mikään ei ole muuttunut" tiedoissa Trumpin kampanjan yhteyksistä Venäjään.

Nimettömänä pysyneen hallinnon edustajan mukaan mitään näyttöä ei edelleenkään ollut Trumpin lähipiirin ja Venäjän välisestä epäillystä salajuonesta.

Samoilla linjoilla oli Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer.

– Tutkinta ja todisteiden esittäminen ovat kaksi eri asiaa, Spicer sanoi illansuussa.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey vahvisti senaatin tiedustelukomitean julkisessa kuulemisessa maanantaina FBI:n yhä tutkivan Venäjän vaikutusta Yhdysvaltojen presidentinvaaliin.

Trump itse julkaisi pikaviestipalvelu Twitterissä useita tviittejä aiheesta. Hän väitti harhaanjohtavasti, että FBI ja Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto NSA olisivat todistaneet, että "Venäjällä ei ollut vaikutusta vaaleihin".

Todellisuudessa Comey painotti, että FBI:n tutkinta on kesken. FBI selvittää, millaisia yhteyksiä Trumpin vaalikampanjassa olleilla henkilöillä on ollut Venäjän johtoon.

FBI tutkii lisäksi, oliko Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltojen vaaleihin suunniteltu tai toteutettu yhdessä Trumpin vaalikampanjan kanssa.

Aiemmin tammikuussa Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut arvioivat, että Venäjä ja presidentti Vladimir Putin sekaantuivat Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.

Lähteet: AFP, AP