1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuovilan- ja Sulvanjoen tulvasuojelu etenee hyvässä vauhdissa

Tulvasuojelun avulla pienennetään tulvariskiä alueella, missä sijaitsevat Vaasan lentokenttä, Vaasan moottoritie ja Risön teollisuusalue.

Sulva, Mustasaari
Laihianjoen ja Sulvanjoen suulla Vaasassa tehdään ruoppauksia tulvariskien pienentämiseksi.
Ruoppauksia Laihianjoen ja Sulvanjoen suulla Vaasassa tehtiin viime keväänä tulvariskien pienentämiseksi.Mirva Ekman / Yle

Tuovilan- ja Sulvanjoen tulvasuojeluhanke etenee. Tuovilan-ja Sulvanjoen hankkeessa on maaliskuun aikana kaivettu 15 000 kuutiota eli noin 2 000 traktorikuormallista. Tämän vuoden työt ovat keskittyneet Sulvanjoen jatkeen kaivamiseen.

Ruoppaamaan on päästy, vaikka talven säät ovat olleet vaihtelevia ilman pitkiä pakkasjaksoja. Se on vaikeuttanut monia jään päältä tehtäviä kaivuutöitä. Lisäksi meriveden korkeus on vaihdellut runsaasti. Se on lisännyt ongelmia merialueen kaivutöissä.

Tulvasuojeluhankkeen avulla pienennetään Tuovilan- ja Sulvanjoen alaosien tulvariskiä. Alueella sijaitsevat mm. Vaasan lentokenttä, moottoritie ja muita tärkeisiin palveluihin liittyviä alueita, kuten Runsorin teollisuusalue. Työt ovat valmiina viimeistään vuoden 2018 kesäkuussa.

Hanketta rahoittavat valtio, Mustasaaren kunta, Vaasan kaupunki sekä Tuovilanjoen ja Sulvanjoen alaosien järjestely-yhtiö. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 1,6 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi