Trumpin Ivanka-tyttärelle oma työhuone Valkoisessa talossa – ei virallisesti palkkalistoilla

Verkkolehti Politico arvioi, että Ivanka Trumpista on tulossa isänsä hallinnon kokopäiväinen työntekijä.

Ivanka Trump
Ivanka Trump
Ivanka Trump saa oman työhuoneen Valkoisesta talosta.Shawn Thew / EPA

Ivanka Trump on saanut oman työhuoneen Valkoisessa talossa, kertovat uutistoimisto AFP ja verkkolehti Politico (siirryt toiseen palveluun). Politicon mukaan Ivanka Trumpista tehdään parhaillaan turvaselvitystä, ja hän saa tällä viikolla viranomaisten myöntämät viestintälaitteet.

Politico arvioi, että Ivanka Trumpista on tulossa isänsä hallinnon kokopäiväinen työntekijä. Häntä ei kuitenkaan vannota virkaan, hänellä ei ole virallista asemaa, eikä hän saa työstään palkkaa, kertoo Ivanka Trumpin asianajaja Politicolle.

"Isänsä silmät ja korvat"

Ivanka Trumpin tehtävänä on toimia isänsä silminä ja korvina sekä antaa hänelle neuvoja eri asioissa, kuvailee asianajaja Jamie Gorelick Politicolle. Gorelick vakuuttaa, että Ivanka Trump noudattaa vapaaehtoisesti samoja sääntöjä kuin hallinnon virkamiehet, vaikkei olekaan palkattu työntekijä.

– On uutta, että presidentin aikuinen lapsi toimii aktiivisesti hallinnossa, myöntää Gorelick Politicon haastattelussa.

Todellinen ensimmäinen nainen?

Trumpin tytärtä on nähty usein Valkoisessa talossa. Häntä on kuvailtu maailman vaikutusvaltaisimmaksi tyttäreksi, ja hänen on arvioitu käytännössä ottavan Yhdysvaltain ensimmäisen naisen roolin.

Hän on osallistunut maailmanjohtajien tapaamisiin presidentti Donald Trumpin kanssa. Hän oli esimerkiksi mukana Trumpin ja Saksan liittokansleri Angela Merkelin virallisessa tapaamisessa perjantaina.

Ivanka Trump ja Saksan liittokansleri Angela Merkel.
Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ivanka Trump. Merkel teki virallisen vierailun Valkoiseen taloon perjantaina.Brendan Smialowski / AFP

Ivanka Trumpin tiedottajan mukaan hallinnon eettinen toimisto pohtii mahdollisia ristiriitatilanteita, joita Ivanka Trumpin työskentely voi aiheuttaa. Ivanka Trump itse ei näe tilanteessa mitään erityistä. Hän on työskennellyt isälleen jo vuosia, kertovat Trumpin ystävät Politicolle.

Ivanka Trumpin mies Jared Kushner toimii presidentin neuvonantajana. Kummallakaan ei ole aiempaa kokemusta luottamustehtävistä tai hallinnossa toimimisesta.

Lähteet: AFP