1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. murhaajat

Lehti: Poliisimurhaaja Steen Christensen haluaa ulos vankilasta – istunut 25 vuotta rangaistuksistaan

Tanskalainen vankikarkuri ampui kaksi suomalaista poliisia Helsingissä lokakuussa 1997.

Poliisin Steen Christensen lokakuussa 1997 julkaisema kuva. Kuva: Poliisi

Poliisimurhaaja Steen Christensen haluaa ulos vankilasta, kertoo tanskalaislehti Extra Bladet (siirryt toiseen palveluun). Hän anoo vankeusrangaistuksiensa muuttamista ehdonalaisiksi rangaistuksiksi.

Christensen on istunut vankilassa 25 vuotta, mikä on harvinaisen pitkään Tanskassa.

Christensen karkasi vankilasta syksyllä 1997 ja ampui karkumatkallaan kaksi suomalaista poliisia Ullanlinnassa Helsingissä 22. lokakuuta 1997. Sitä ennen hän oli ryöstänyt hotelli Palacen kassan ja saanut saaliikseen noin 6 000 markkaa.

Istuu useita tuomioita Tanskassa

Christensen on tuomittu kahdesta poliisimurhasta, ryöstöstä, raiskauksesta ja huumerikoksista kahteen 15 vuoden vankeusrangaistukseen ja elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hän istuu tuomioitaan tanskalaisessa Herstedvesterin vankilassa.

51-vuotias Christensen pyytää nyt tuomioistuinta muuttamaan vankeusrangaistuksensa ehdonalaisiksi.  Tanskan rikosseuraamusvirasto vastustaa anomusta.

Käsittely suljettujen ovien takana

Tanskalaisoikeus käsitteli Christensenin anomusta maanantaina suljettujen ovien takana. Puolustus oli kutsunut kahdeksan Christenseniä puolustavaa todistajaa.

– Hänen elämäänsä ja terveyteensä kohdistuu välitön vaara, väitti puolustusasianajaja Malcolm Janus Pedersen tarkentamatta, millaisesta vaarasta on kyse, kertoo Extra Bladet.

Tuomioistuin päättää Christensenin kohtalosta myöhemmin.

Steen Christensen tunnetaan Tanskassa Batman-ryöstäjänä. Hän käytti Batman-lippalakkia ryöstön yhteydessä vuonna 1992. Hänet tuomittiin samana vuonna 95 rikoksesta 15 vuoden vankeusrangaistukseen.

Istuttuaan kuusi vuotta hän sai poistumisluvan vankilasta ja karkasi Suomeen. Christensenin anomuksesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).