Avaako 30 vuoden tauon jälkeen Tahkolla esiintyvä Samantha Fox uuden pilkkitapahtuman? Toivottavasti, sanovat järjestäjät

Viimeksi Tahkolla vuonna 1987 esiintynyt brittilaulaja lähetti alkuviikosta terveiset pilkkikansalle.

Samantha Fox
Kuva Pitäjäläinen-lehden Samantha Foxin vierailusta kertovasta jutusta vuodelta 1987.
Muun muassa paikallislehti Pitäjäläinen kertoi supertähti Samantha Foxin Tahkon vierailusta keväällä 1987.Pitäjäläinen

80- ja 90-lukujen vaihteen supertähti, brittilaulaja Samantha Fox palaa viikonloppuna Tahkolle 30 vuoden tauon jälkeen. Huhtikuussa 51 vuotta täyttävä Fox esiintyy lauantai-iltana Kunkkupilkki-tapahtuman jatkoilla paikallisessa ravintolassa.

Edellisestä vierailusta on lähes päivälleen 30 vuotta. Maaliskuun lopulla vuonna 1987 nuoren laulajan ja mallin visiitti oli suuri mediatapahtuma ja Foxia muun muassa opetettiin laskettelemaan Nipasen rinteillä.

Esimerkiksi paikallislehti Pitäjäläinen ja Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kirjoittivat tähden vierailusta seikkaperäiset reportaasit, joissa kerrottiin esimerkiksi laulajan tienanneen epävirallisten tietojen mukaan parin päivän reissusta 90 000 markkaa. Toisena vierailuiltana Fox esiintyi taustanauhalta tulleen musiikin ja laulun säestämänä alle kymmenen minuuttia ja esitti kaksi kappaletta.

Vaikka kansa tykkäsi, järjestäjille tapahtuma oli pettymys: Pitäjäläisessä hotelli Nipasen yrittäjä Asko Riikonen totesi illalliskorttien myynnin jääneen niin vaisuksi, että tulot eivät riittäneet kattamaan menoja.

Savon Sanomien arvion mukaan yhtenä syynä tappioihin oli kallis sisäänpääsymaksu. 300 markkaa maksaneella lipulla sai lehden mukaan kuitenkin myös "kelvollisen ruuan".

Fox saapuu Kuopioon perjantai-iltana

Samantha Foxin ensi viikonlopun vierailun aikatauluista ja suunnitelmista on annettu medialle toistaiseksi niukasti tietoa. Artisti lähetti kuitenkin alkuviikosta terveiset tapahtumaan Youtube-videopalvelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Järjestäjät ovat toivoneet, että laulaja ehtisi avaamaan lauantaina kello 12 alkavat pilkkikisat, mutta tälle ei oltu vielä tiistaina saatu vahvistusta. Kunkkupilkki-tapahtuma järjestetään nyt Tahkolla ensimmäistä kertaa. Lauantain pääkisaan oli ilmoittautunut tiistaiaamuun mennessä lähes 500 pilkkijää.

Fox saapuu Kuopioon perjantai-iltana. Vaikka entisen supertähden edellisestä visiitistä Tahkolla on 30 vuotta, hän on käynyt Savossa sen jälkeenkin. Laulaja esiintyi Kuopion Viinijuhlilla kesällä 2010.

Samantha Fox nousi alun perin kuuluisuuteen mallina, The Sun -iltapäivälehden niin sanottuna kolmossivun tyttönä. Läpimurtonsa musiikkimaailmaan hän teki vuonna 1986 albumilla Touch me ja sen nimikkokappaleella Touch me (I want your body). (siirryt toiseen palveluun)