Karstulan hallinnossa vakavia työilmapiirin ongelmia – uusi kunnanjohtaja haki jo muualle

Karstulan kunta painiskelee vakavien työilmapiiriongelmien kanssa. Muutaman kuukauden töissä ollut kunnanjohtajakin ehti jo hakea muualle.

työilmapiiri
Karstulan kunnantalo Himmelin kyltti
Marika Matalamäki / Yle

Karstulan kunnanhallitus kokoustaa nyt tiuhaan. Eilen kunnanhallitus käsitteli joulukuussa kunnanjohtajana aloittaneen Hilkka Hakalan tilannetta. Hakala on edelleen koeajalla, mutta on hakenut Ilomantsin kunnanjohtajaksi.

Hallitus päätti jatkaa Hakalan koeaikaa.

Hakala toi kuitenkin vastineessaan esiin Karstulan kunnan työilmapiiriin liittyviä ongelmia. Niiden johdosta kunta päätti aloittaa kunnan henkilöstön ja johdon työnohjauksen. Tänään hallitus päättää työnohjauksesta ja kuulee samassa yhteydessä kunnanjohtaja Hakalaa.

Tilanteen taustalla on jo pidempään jatkunut prosessi.

Hakala toi vastineessaan esiin vakavia asioita.

Satu Koskinen

– Henkilöstöltä on tullut yhteydenottoja liittyen kunnan johtamiseen ja siihen, että asiat eivät mene eteenpäin, sanoo Karstulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Satu Koskinen (kesk.).

Kunnanhallitus vahvistettuna valtuuston puheenjohtajilla ehti kokoustaa jo kuun puolivälissä, ja tämä kokous esitti Hakalan virkasuhteen purkamista koeajalla. Perusteluna oli se, että työt eivät suju.

Kunnanhallitus varasi Hakalalle aikaa kirjallisen vastineen antamiseen. Vastineen perusteella edellinen päätös pyörrettiin, eikä Hakalan virkasuhdetta katkaistu.

Työtä tehdään hänen mukaansa pelon ilmapiirissä.

Satu Koskinen

– Hakala toi vastineessaan esiin vakavia asioita, kuten sen, että työtä tehdään hänen mukaansa pelon ilmapiirissä, eikä töissä ole hyvä olla. Vastineen perusteella me päätimme, että koeaikaa jatketaan, Hakalan vastineessaan esiin tuomat epäkohdat selvitetään, ja aloitetaan työnohjaus, Koskinen sanoo.

Hakala itse sanoo, että hän ei halua tässä vaiheessa kommentoida, millaisia asioita vastineessa ja kokouksissa on käsitelty.

– Haluan mennä asiassa rakentavasti eteenpäin, hän sanoo.

Hakala on tyytyväinen hallituksen linjauksiin, mutta ei ole vetänyt pois hakemustaan Ilomantsin kunnanjohtajaksi.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus