Pohjolan Sanomien lukijat keräävät nimiä nettiadressiin lehden säilyttämiseksi

Lehden säilyttämistä perustellaan paikallisdemokratialla sekä Pohjolan Sanomien merkityksellä alueelliselle identiteetille.

Pohjolan Sanomat
Pohjolan Sanomat
Karoliina Haapakoski / Yle

Pohjolan Sanomien tilaajat keräävät nettiadressiin nimiä (siirryt toiseen palveluun) lehden säilyttämiseksi. Adressissa lehden säilyttämistä perustellaan sen merkityksellä demokratialle ja alueelliselle identiteetille, jota Lapin Kansa ei voi korvata.

Alma Media ilmoitti toissavikolla lakkauttavansa 102-vuotiaan perinteikkään sanomalehden ja aloittavansa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa 17 työntekijän irtisanomiseen.

Alma Media on perustellut Pohjolan Sanomien lakkauttamista sillä, että kantokyky Kemi–Tornio -alueella ei riitä ylläpitämään omalla brändillä julkaistavaa tuotetta nykyisellä lukijamäärällä ja mainostuloilla.

Myös Meri-Lapin kehittämiskeskus otti viime viikolla kantaa (siirryt toiseen palveluun) Pohjolan Sanomien puolesta. Kehittämiskeskuksen mukaan Alma Median suunnittelemat henkilöstövähennykset tulevat vaikuttamaan tärkeän teollisen keskittymän ja Suomen viennin kannalta tärkeän alueen uutisoinnin määrään ja laatuun.

Tiistaina aamupäivällä avatun nettiadressin on käynyt allekirjoittamassa jo kolmisenkymmentä ihmistä.