1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koulukiusaamisen estäminen

Kiusaamisen vastainen KiVa Koulu laajentaa toimintaansa Espanjassa

Turun yliopiston kehittämä ohjelma on ollut käytössä Espanjan kansainvälisissä kouluissa, mutta nyt se viedään myös espanjankielisiin kouluihin.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kiusaamisen vastainen KiVa Koulu -ohjelma laajentaa toimintaansa Espanjassa. Tähän asti ohjelma on ollut käytössä Espanjan kansainvälisissä kouluissa englannin kielellä ja Ikastola-kouluverkostossa baskikielellä. Nyt KiVa Koulu viedään myös espanjankielisiin kouluihin.

Finland University ja koulutusalan yritys Macmillan Education allekirjoittivat ohjelman levittämisestä viisivuotisen lisenssisopimuksen. KiVa Koulun tuomista espanjankielisille markkinoille on suunniteltu jo parin vuoden ajan.

– Espanjassa on viime vuosina herätty koulukiusaamiseen vakavana ongelmana ja siihen halutaan nyt puuttua. KiVa Koulu saa viikoittain kyselyitä Espanjasta, joten on hienoa, että vihdoin KiVa tulee markkinoille myös espanjan kielellä, Turun yliopiston koulutuspäällikkö Ari Koski toteaa yliopiston tiedotteessa.

Macmillan Educationin Länsi-Euroopan ja Espanjan aluejohtaja Marta Martínez uskoo, että ohjelma edistää yleistä hyvinvointia espanjalaisissa kouluissa. Lisäksi se tuo uusia työkaluja opetukseen.

KiVa Koulu on Turun yliopiston kehittämä toimenpideohjelma, jolla ennaltaehkäistään ja puututaan koulukiusaamiseen. Ohjelmaa myydään ulkomaille Finland Universityn kautta.