Britanniakin kieltää elektroniset laitteet tietyillä lennoillaan

Aiemmin tällä viikolla Yhdysvallat asetti samanlaisen kiellon. Kielto koskee tietyiltä Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän lentokentiltä lähteviä lentoja.

Britannia
British Airwaysin kone hyvin matalalla kattojen päällä.
Matkustajakone lähestyy Heathrow'ta Länsi-Lontoon kattojen yli.Hannah McKay / EPA

Britannia kieltää suurimman osan elektronisista laitteista maahan tulevilla lennoilla, jotka lähtevät tietyistä Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän maista, Sky News -uutiskanava kertoo (siirryt toiseen palveluun).

Aiemmin tällä viikolla Yhdysvallat päätti vastaavanlaisesta kiellosta, ja kielsi matkapuhelinta suuremmat laitteet yhteensä kymmeneltä Yhdysvaltoihin muslimienemmistöisistä maista lähtevältä lentoreitiltä.

Britannian hallituksen tiedottajan mukaan laitekielto koskee maahan tulevia suoria lentoja, jotka lähtevät Turkista, Libanonista, Jordaniasta, Egyptistä, Tunisiasta ja Saudi-Arabiasta.

Kielto koskee kaikkia elektronisia laitteita, jotka ovat pituudeltaan 16cm:ä, leveydeltään 9,3cm:ä ja paksuudeltaan 1,5cm:ä suurempia.

Viranomaiset eivät kertoneet tarkempia syitä kiellolle. Yhdysvallat kertoi oman kieltonsa syyksi turvallisuusuhan.

Suomessa lentoliikenteen turvataso on tällä hetkellä normaali, eikä vastaavia kieltoja ole Trafin mukaan edes suunnitelmissa.

– Suomessa noudatetaan perustasoa ja sama kaikissa muissa EU-maissa. Tosin jos saadaan informaatiota tai pyyntö, niin sitten asiaan reagoidaan. Seuraamme tilannetta aktiivisesti, kertoo Trafin erityisasiantuntija Arja Pulliainen.

Juttua muokattu kello 18.00: Lisätty Trafin erityisasiantuntijan Arja Pulliaisen kommentti.