1. yle.fi
  2. Uutiset

Sipilän puhe kruunaa keskustan Puoluepäivän kello 20

Edelliset kuntavaalit olivat Sipilän tulikaste puolueen johdossa. Seuraa Sipilän puhetta TV1:ssä tai Yle Areenassa.

kuntavaalit
Grafiikka

Keskustan Puoluepäivä huipentuu puheenjohtaja Juha Sipilä puheeseen TV1:ssä kello 20.

Keskusta lähtee kuntavaaleihin haastajana. Puolueella on takana kolme perättäistä kuntavaalitappiota, eikä eduskuntavaaleissa saavutettu voitto enää näy kannatuksessa.

Edelliset kuntavaalit olivat Sipilän tulikaste puolueen puheenjohtajana. Tuolloin keskusta jäi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi 18,7 prosentin kannatuksella. Tästä huolimatta keskustan ehdokkaita pääsi läpi lähes kaksi kertaa enemmän kuin suurimman kannatuksen keränneen kokoomuksen.

Keskusta on perinteisesti lähtenyt kuntavaaleihin suurimmalla ehdokasmäärällä. Tämä pätee tänäkin vuonna. Tulevissa kuntavaaleissa puolueen listoilta löytyy vajaat 7 500 nimeä, mikä on kuitenkin 16,5 prosenttia viime vaaleja vähemmän.

Vaaliteemoista kunnallisten terveyspalveluiden yksityistäminen ja varhaiskasvatuksen ilmaisuus jakavat jyrkästi puolueen kahtia. Puolet keskustan ehdokkaista vastustaa ja puolet kannattaa kokoomuksen ajamaa valinnanvapausmallia. Sipilä itse kannattaa valinnanvapausmallia.

Sipilän puhe lähetetään lisäksi Areenassa ja sitä voi katsoa myös ylläolevasta ikkunasta. Sipilän puheen jälkeen kello 21 keskustan puheenjohtaja on Ylen tentattavana suorassa lähetyksessä TV1:ssä.

Yle esittelee joka tiistai, keskiviikko ja torstai yhden kuntavaaleihin valmistautuvan eduskuntapuolueen. Puoluepäivän aikana Ylen eri välineissä pureudutaan puolueen vaaliteemoihin, ehdokkaisiin ja näkemyksiin kuntavaalikysymyksistä.

Oletko jo kokeillut Ylen kuntavaalikonetta? (siirryt toiseen palveluun) Tai katsonut Ylen vaaligalleriasta ehdokkaita? (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Miksi lähdit keskustan ehdokkaaksi? Viisi tarinaa – "Minut ylipuhuttiin"

Keskustan ihannekunnassa vaivat hoidetaan terveyskioskeilla – vain suomalaiset arvot tervetulleita

Keskustan pormestariehdokas Laura Kolbe haluaa metron syvälle itään ja pohjoiseen: Kaupunkien kasvamista ei voi pysäyttää mahtikäskyllä

Tätä saat jos äänestät keskustaa – vaalivoitto siunaisi jättiuudistukset

Ylen Puoluepäivässä keskusta – näin päivä etenee Ylellä

Lue seuraavaksi