Hyppää sisältöön

"Olemme enemmän tekijöitä kuin tyhjänpuhujia" – Sipilä puolusti puheessaan hallituksen linjauksia

Juha Sipilä nosti puheessaan esille myös huolen nuorten syrjäytymisestä.

Juha Sipilä

Asenne, arvot ja tekemisen meininki. Näistä rakentuu keskustalainen kuntapolitiikka, puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä kuvaili suorassa Puoluepäivä-puheessaan.

– Yhteisten asioiden hoidossa kaikki päätöksenteko perustuu aina arvoihin. Arvot ovat kaiken päätöksenteon maaperä. Se on myös kuntapäättäjän kaikkein tärkein työkalu.

Tärkeimmäksi arvokseen Sipilä nosti puheessaan ylisukupolvisuuden, jolla hän perusteli hallituksen säästö- ja uudistuslinjauksia. Samalla pääministeri Sipilä totesi hallituksen työn alkaneen tuottaa tulosta orastavan kasvun ja parantuneen työllisyyden muodossa.

– Eteenpäin on päästy. Työtä riittää, eikä kintaita kärsi vielä pudottaa.

Kuntatasolla tätä työtä jatkamaan keskusta tarjoaa "käytännönläheisiä ongelmanratkaisijoita".

"Populismi ei pysty samaan"

Ylisukupolvisuuden lisäksi Sipilä nosti puolueen arvoista esille kestävän luontosuhteen, joka pääministerin mukaan näkyy muun muassa Helsingin keskuspuiston reunoille rakentamisen vastustamisena, uusiutuvien energiamuotojen tukemisena sekä lähiruoan suosimisena kouluissa ja laitoksissa.

Sipilä painotti keskustan pitkää historiaa kuntapolitiikassa toteamalla, etteivät populistiset yhden asian puolueet pystyisi samaan. Samalla hän kehui puolueen olevan ehdokasmäärässä mitattuna suurin puolue.

– Olemme siis enemmän tekijöitä kuin tyhjänpuhujia.

Puheensa jälkipuolella Sipilä nosti esille keskustan vaaliteeman, huolenpidon. Keskustajohtaja ilmaisi huolensa eriarvoisuuden lisääntymisestä ja etenkin poikien ja nuorten miesten syrjäytymisestä.

– Vaikka meillä on upeasti pärjäävä fiksu nuoriso, melkein joka kuudes nuorimies on syrjäytymisvaarassa.

Lue myös:

Miksi lähdit keskustan ehdokkaaksi? Viisi tarinaa – "Minut ylipuhuttiin"

Keskustan ihannekunnassa vaivat hoidetaan terveyskioskeilla – vain suomalaiset arvot tervetulleita

Keskustan pormestariehdokas Laura Kolbe haluaa metron syvälle itään ja pohjoiseen: Kaupunkien kasvamista ei voi pysäyttää mahtikäskyllä

Tätä saat jos äänestät keskustaa – vaalivoitto siunaisi jättiuudistukset

Ylen Puoluepäivässä keskusta – näin päivä etenee Ylellä