Trump ja Stoltenberg tapaavat huhtikuussa

Naton pääsihteerin ja USA:n presidentin tapaaminen on ensimmäinen kahdenvälinen kohtaaminen Trumpin virkaanastumisen jälkeen.

Ulkomaat
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Yhdysvaltojen puolustusministeri James Mattis
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Yhdysvaltojen puolustusministeri James Mattis Virginia Mayo / EPA

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg tapaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin huhtikuussa Washingtonissa. Huhtikuun 12. päivän tapaaminen on ensimmäinen kahdenvälinen kohtaaminen Stoltenbergin ja Trumpin välillä Trumpin virkaanastumisen jälkeen.

Sotilasliitto Naton mukaan Stoltenberg ja Trump keskustelevat Naton merkityksestä puolustuksessa. Trumpin hallinto on myös toistuvasti painottanut, että Nato-maiden tulee käyttää puolustusmenoihin kaksi prosenttia bruttokansantuotteestaan vuosittain.

Naton huippukokous järjestetään 25. toukokuuta Brysselissä. Trumpin odotetaan osallistuvan Brysselin kokoukseen.

Isisin vastaisen liittouman kokous Washingtonissa

Pääsihteeri Stoltenberg on parhaillaan vierailulla Washingtonissa, jossa hän osallistuu terroristijärjestö Isisin vastaisen liittoutuman tapaamiseen. Liittoumaan kuuluu 68 valtiota. Maiden välinen kokous on keskiviikkona.

Tiistaina Stoltenberg tapasi Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisin.

Stoltenberg twiittasi tapaamisen jälkeen, että hän keskusteli puolustusministeri James Mattisin kanssa pari tuntia. Hän kertoi myös, että vastaanotto oli erittäin lämmin.

_Lähteet: AFP, Reuters _