Turun kaupunki supistaa verkkokalastusalueitaan

Turku ottaa käyttöön uusia lupatyyppejä ja liittyy Airisto-Velkuan siian onginnan yhtenäislupa-alueeseen. Verkkokalastusta rajoitetaan.

kalastus
Siika
Siikoja.Yrjö Hjelt / Yle

Turun kaupunki muuttaa kalastusmääräyksiään ja rajaa kalastusalueitaan. Ympäristönsuojelusuunnittelija Pekka Salmisen mukaan määräykset ja rajaukset uudistetaan vastaamaan uutta kalastuslakia ja -asetusta sekä muita vesienhoitoon liittyviä tavoitteita.

Uusi kalastuslaki ja -asetus astuivat voimaan 1.1.2016.

Yleiskalastuslupa muutetaan ruokakuntakohtaisesta henkilökohtaiseksi. Luvalla saa siian pohjaonginnassa käyttää enintään kolmea vapaa.

Kaupunki ottaa virkistyskalastuksessa käyttöön myös uusia lupatyyppejä. Näitä ovat sukelluskalastus-, tuulastus- ja kalastusopasluvat. Samalla harppuunakalastuslupa poistuu yleiskalastusluvan sallimista kalastusmuodoista.

Verkkokalastusalueita Pitkäsalmessa ja Kuuvan niemen ympäristössä supistetaan, Pohjoissalmi poistuu käytöstä kokonaan. Pohjoissalmi on äärimmäisen uhanalaisen meritaimenen vaellusreitti ja Saaristomeren kuhan kutualuetta.

Saaronniemi sekä Vepsän, Maisaaren ja Pähkinäisten virkistyskalastusalueet liitetään Airisto-Velkuan siian onginnan yhtenäislupa-alueeseen. Turun kaupungilla säilyy oikeus myydä näille alueille kalastuslupia. Lupahinta on 20 euroa, ja lupamyynnistä tulee vastaamaan Airisto-Velkuan kalastusalue. Myyntitulot sijoitetaan siikaistutuksiin.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta hyväksyi muutokset tiistaina. (siirryt toiseen palveluun)Osa niistä tulee voimaan jo viikon kuluttua, verkkokalastusrajoitukset syyskuun alussa.