1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Puutarhapalsta

Siirtolapuutarhalle etsitään paikkaa Kemissä – nykyiset viljelypalstat eivät riitä

Siirtolapuutarhan perustaminen on lähtenyt liikkeelle valtuustoaloitteesta. Kemissä nykyisille viljelypalstoille on tunkua.

Puutarhapalsta
Siirtolapuutarhamökin piha Tornion siirtolapuutarhassa.
Kemiin halutaan Tornion tapaan siirtolapuutarhamökkejä.Kyösti Vaara/Yle

Kemissä selvitetään siirtolapuutarha-alueen perustamista. Vaihtoehtoiset sijoituspaikat ovat todennäköisesti selvillä syksyn aikana.

Tällä hetkellä kaupunkilaisten käyttöön tarkoitettuja viljelypalstoja on Siikakankaalla, mutta kysyntää olisi myös siirtolapuutarhapalstoille, joihin voi pystyttää pienen mökin.

– Siirtolapuutarha tulee todennäköisesti vaatimaan asemakavan, mikäli alueelle tulee osoittaa rakennusoikeutta, kertoo kaupungingeodeetti Paulus Rantajärvi.

Siirtolapuutarha kiinnostaa myös imagomielessä

Aloitteen siirtolapuutarhan perustamisesta on tehnyt sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä. Kaupungissa aloitteeseen suhtaudutaan myönteisesti.

– Siirtolapuutarha voi lisätä keskusta-asumisen houkuttelevuutta ja nostaa Kemin imagoa vihreänä puutarhakaupunkina, perustelee kaupungin vs. suunnittelupäällikkö Saija Alakare.

Yleiskaavassa siirtolapuutarhalle on tällä hetkellä varattu paikka Paavonkariin. Palstaviljelystä kiinnostuneet kaupunkilaiset ovat olleet tiettävästi halukkaita laajentamaan nykyistä viljelyaluetta Siikakankaalla.

Lue seuraavaksi