1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Euroviisut

Suomen euroviisuedustaja ei jännitä eikä stressaa: "En ole edes kuunnellut muiden maiden kappaleita"

Norma John -duon Leena Tirronen odottelee toukokuisia viisuja rauhallisesti. Maailmalta tulleet fanipostit lämmittävät mieltä.

Euroviisut
Leena Tirronen Kotkassa.
Miina Sillanpää / Yle

Leena Tirronen muistaa hyvin vajaan kahden kuukauden takaisen hetken. UMK:n finaali oli käyty, ja Norma John ja “Blackbird”-kappale julistettiin voittajaksi.

– Kyllä muistan sen hetken hyvin ja sen paniikin! nauraa Tirronen.

– Kumpikaan meistä eli minä tai Lasse Piirainen emme uskoneet, että veisimme voiton. Emme olleet ennakkosuosikkeja, ja edustimme kisassa aikalailla erilaista ääripäätä. Mutta totta kai, hyvältähän se tuntui!

Kisan jälkeiset päivät olivat aikamoista pyöritystä ja siirtymistä haastattelusta toiseen. Nyt elämä on rauhoittunut, mutta kohta hulina taas alkaa. Ukrainan Kiovassa pidettäviin Euroviisuihin on aikaa puolitoista kuukautta.

"Mitään pyrotekniikkaa meille ei tule!"

Duo ei ole hionut tai muuttanut kappaletta mitenkään. Tirronen ei ole varma, saisiko siihen enää edes koskea.

– Se on hyvä tällaisenaan, miksipä sitä muuttamaan.

Koreografia pysyy lähestulkoon samana kuin UMK:ssa, eli pääosassa on musiikki.

– Mitään pyrotekniikkaa meille ei tule! Jos siellä olisi jotain tulta ja lentäviä esineitä, ne veisivät huomion kappaleesta. Pidetään esitys simppelinä ja intensiivisenä.

Leena Tirrosen puku on valittu, mutta siitä hän ei vielä halua paljastaa mitään. Meikin ja kampauksen suunnittelun hän on ulkoistanut ammattilaisille.

– Ihanaa, että joku miettii minun puolestani, että miltä minun tukkani pitää näyttää.

Itse kisaviikon tapahtumista ja aikatauluista Tirronen ei vielä pahemmin tiedä. Mutta se on varmaa, että päivät ovat aamusta iltaan täynnä ohjelmaa.

Norma John UMK-lavalla
Yle

Faniposti maailmalta lämmittää

Leena Tirronen ei pahemmin stressaa Euroviisujen takia.

– Kappale ja esitys ovat valmiit, ja kisat menevät miten menevät, miksipä niitä etukäteen kauheasti miettimään.

Hän ei ole tutkinut netistä, millaista keskustelua euroviisufanit yhtyeestä ja kappaleesta käyvät. Sen sijaan fanit ovat lähestyneet häntä.

– Saan päivittäin postia eri puolilta maailmaa. Positiivista palautetta sieltä on tullut ja mukava tietää, että siellä on jo pientä fanikuntaa valmiina.

Tirronen ei myöskään ole kuunnellut tulevia kisakumppaneita.

– En ole kuullut yhtään kappaletta. Jos niitä kuuntelisi etukäteen, alkaisi ehkä pohtia ja jännittää sitä, onko siellä mukana liian samantyylisiä kappaleita kun meidän “Blackbird”. Kyllähän ne sitten siellä kisoissa kuulee, toteaa Tirronen rauhallisesti.

Kilpailun semifinaalit järjestetään Kiovassa 9. ja 11. toukokuuta ja finaali 13. toukokuuta 2017.

Lue seuraavaksi