1. yle.fi
  2. Uutiset

Uudenkaupungin autotehdas alkaa valmistaa Mercedes-Benzin uutta mallia – luvassa jo sitä ennen tuhat uutta työpaikkaa

Tehdas alkaa valmistaa automallia, jota ei ole vielä julkistettu.

autoteollisuus
Valmistettujen autojen lopputarkastusta.
Valmet Automotive

Valmet Automotive on saanut uuden merkittävän tilauksen autovalmistaja Daimlerilta. Tilauksen myötä Uudenkaupungin autotehdas alkaa valmistaa Daimlerin omistaman Mercedes-Benzin uuden sukupolven kompaktiluokan mallia.

Daimler ei halua toistaiseksi paljastaa julkisuuteen, mitä Mercedes-Benzin automallia sopimus koskee. Kyseessä on tuote, jota ei ole vielä julkistettu.

– Se kertoo, miten tyytyväinen asiakas on meidän palveluun, sanoo kilpailutuksen voittaneen Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Ilpo Korhonen
Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen yrityksen tiedotustilaisuudessa Vantaalla keskiviikkona.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Tuotanto käynnistyy vuoden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla.

Tällä haavaa tehtaalla valmistetaan Mercedesin malleista A- ja GLC-sarjaa. A-sarjan tuotanto päättyy tämän vuoden loppupuolella, mutta helmikuussa alkaneen GLC-katumaasturin valmistus jatkuu näillä näkymin vuosia.

Myös uudessa Mercedes-sopimuksessa tuotanto jatkuu "pitkälle tulevaisuuteen", sanoo Ilpo Korhonen.

Yhtiön mukaan kyseessä on kymmenien miljoonien eurojen investointi.

Yli tuhat työntekijää haussa

Valmet Automotivella on tällä hetkellä noin 2 300 työntekijää Uudessakaupungissa. Lähiaikoina työt aloittaa 300 uutta työntekijää.

Yhtiö kertoo, että se tarvitsee vielä yli tuhat työntekijää lisää tilauskantansa toteuttamiseksi.

Valmet Automotive aloittaa tänään kampanjan, jonka avulla se hakee 1 060 uutta autonrakentajaa hitsaamon, maalaamon, kokoonpanon ja sisäisen logistiikan tehtäviin.

Yhtiö pyrkii rekrytoimaan uudet työntekijät kolmessa kuukaudessa. Tämän vuoden lopussa Uudenkaupungin autotehtaalla arvioidaan olevan yhteensä noin 3 700 työntekijää.

Lue seuraavaksi