1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. narsissit

Löysitkö tänään työmatkallasi narsissin? – Tempauksella halutaan lisätä tietoutta kotimaisista kukista

Kukkia on jaettu kymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tarkoituksena on ilahduttaa ihmisiä ja lisätä tietoisuutta Suomessa kasvatetuista kukista.

Kuva: Jenni Mehtonen/Yle

KEMI Monet suomalaiset ovat löytäneet tänään narsissin. Kymmenellä paikkakunnalla on jaettu tänään kaikkiaan noin tuhat kukkayllätystä.

Koristekasveja ja vihanneksia viljelevien kasvihuoneyritysten valtakunnallinen yrittäjäjärjestö Kauppapuutarhaliitto järjesti Yksinäinen narsissi -tempauksen nyt toista kertaa. Viime vuonna kukkia jaettiin vain Helsingissä.

Tänä vuonna narsisseja on voinut löytää Kemissä, Helsingissä, Vantaalla, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Haapavedellä, Muuramessa ja Karkkilassa. Paikkakunnan valikoituivat sillä perusteella, mikäli joku paikallinen taimitarha, kukkakauppa tai puutarha on halunnut lähteä mukaan tempaukseen.

Tempauksen tarkoituksena on paitsi ilahduttaa, myös jakaa tietoutta Suomessa kasvatetuista kukista ja saada ihmiset näkemään kotimaiset kukat laadukkaana vaihtoehtona.

Kauppapuutarhaliiton mukaan esimerkiksi Suomessa kasvatettujen tulppaanien myyni on kasvussa.

Kauppapuutarhaliitto on saanut ihmisiltä hyvää palautetta matkan varrelle sattuneista kukkayllätyksistä. Tempaus järjestettäneen myös ensi vuonna.