Kuluttaja-asiamies haastoi pikaluottoyhtiön markkinaoikeuteen: Lainakustannuksia vääristelty

IPF Digital Finland ei sisällyttänyt nostopalkkiota mukaan lainakustannuksiin luoton todellista vuosikorkoa laskettaessa.

Pienlainat
Pikaluotto.
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kuluttaja-asiamies hakee pikaluottoyhtiö IPF Digital Finland Oy:lle kielto kohtuuttomista ja lainvastaisista luottoehdoista.

IPF Digital Finland on myynyt kuluttajille Credit24 Joustolimiitti -nimistä lainatuotetta, joka on toistaiseksi voimassa oleva jatkuva luotto 100–4 000 euron luottorajalla ja 1–36 kuukauden takaisinmaksuajalla.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan IPF Digital Finland ei lisännyt nostopalkkiota mukaan kustannuksiin lainan todellista vuosikorkoa laskettaessa.

Siten yhtiö antoi kuluttajille väärän kuvan lainan kustannuksista. Tämä myös vääristi eri kuluttajaluottojen välistä vertailua.

Kuluttaja-asiamies kertoo, että pienlaina-alalle on levinnyt tulkinta, jonka mukaan lainan nostamisesta perittävää korkeinta hintaa ei lasketa mukaan luoton todelliseen vuosikorkoon.

Kuluttaja-asiamies katsoo, että asiasta on saatava markkinaoikeuden ratkaisu. Viranomainen haluaa, että markkinaoikeus kieltää luottoyhtiötä toimimasta siten, että se ei sisällytä lainan nostamisesta perittävää maksua todelliseen vuosikorkoon.

Lisäksi kuluttaja-asiamies vaatii, että IPF Digital Finland Oy:tä kielletään perimästä lainvastaisia lainakustannuksia asiakkailtaan.

Kuluttaja-asiamies vaatii kieltoja tehostettavaksi 100 000 euron uhkasakolla.