Monacolaisijoittajan puheet muuttumassa todeksi – vesipullottamon tonttikauppa toteutui Lahdessa

Kaupunki ja monacolainen suursijoittaja ovat tänään allekirjoittaneet kauppakirjan pullottamon tontista. Tehtaan rakentamistyöt on tarkoitus aloittaa tänä kesänä.

vesivarat
Lahti Aquassa juhlitaan sopimusta kansainvälisen sijottajan kanssa.
Näin kaupunginjohtaja ja sijoittaja skoolasivat marraskuussa.Yle / Heikki Kiseleff

Lahden kaupunki ja monacolainen suursijoittaja Guy-Alain Mierczuk ovat allekirjoittaneet kauppakirjan vedenpullottamon sijoituspaikaksi tarkoitetusta tontista Metsä-Pietilässä. Kaupunki myi tontin 600 000 eurolla.

Lahti Aquan toimitusjohtaja Martti Lipponen uskoo, että maakaupan myötä tehdas myös toteutuu.

– Tietenkään täyttä varmuutta ei ole ja loppu on kiinni investoijasta. Raha on kuitenkin liikkunut ensimmäistä kertaa ja tontin omistaja on vaihtunut joten uskon, että hanke lähtee liikkeelle.

Tehtaan rakentamistyöt on tarkoitus aloittaa tänä kesänä ja tehtaan pitäisi olla toiminnassa ensi vuonna. Tehdas tarvitsee vesiputken Kärpäsen vedenottamolta. Putken rakentamiskulut ovat noin 400 000 euroa ja ostaja on luvannut vastata kustannuksista. Etelä-Suomen Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun)kolmen hehtaarin tontilla on rakennusoikeutta 15 000 kerrosneliötä.

Vedenpullottamo voisi enimmillään käyttää tuhat kuutiota vettä päivässä, joka vastaa noin 1-2 prosenttia Lahti Aquan vedentuotannosta. Tehtaasta tulisi yksi vesiyhtiön merkittävimmista asiakkaista - sen on arvioitu ostavan vettä 400–500 000 eurolla vuodessa.

– Hanke on merkittävä Lahden seudulle, mutta myös koko Suomen vesihuollolle ja veden viennille, sanoo Martti Lipponen.

Pullovesi on tarkoitus myydä kokonaan ulkomailla. Sijoittaja on lupaillut, että tehdas tuo Lahteen 30-40 uutta työpaikkaa.

Tonttikaupan solmimisesta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.