Lassi-koiran pururullasta löytyi lähes viisisenttinen, ruosteinen naula – maahantuoja ymmällään

Sekä koiran omistaja että maahantuoja ihmettelevät, miten ruosteinen naula on päässyt livahtamaan metallinpaljastimen läpi kaupan hyllylle.

Bones-pururullasta löytynyt naula on noin viisi senttimetriä pitkä ja neljä millimetriä paksu. Kuva: Markku Leskinen

ROVANIEMI Koiranomistajat ovat keskiviikkona kauhistelleet rovaniemeläisen Miia Leskisen yllättävää löydöstä.

Leskinen oli tiistai-iltana valmistautumassa tulevaan yövuoroonsa. Hän jutusteli kotonaan ystävänsä kanssa ja tarkkaili samalla etäämmällä touhuilevaa Lassi-koiraansa. Lassin liikkeitä ja vointia piti seurata tavallista tarkemmin, sillä koira oli ollut hiljattain leikkauksessa.

Leskinen oli hankkinut toipilaansa iloksi pururullan, jonka puolitoistavuotias collie nappasi mielellään. Kaikkia herkkuja se ei kelpuuttanut – eikä kaikkia ruokia herkkävatsaiselle koiralle annettukaan.

Järsimistä oli kestänyt oman aikansa, kun Leskinen huomasi, että koira alkoi läähättää. Pian Lassi jätti herkkunsa rauhaan, laski päänsä tassujensa päälle ja nukahti.

Samalla Leskinen näki rullassa jotain outoa.

Löytöhetkellä rautanaulaa näkyi rullasta noin sentin verran. Kuva: Markku Leskinen

Keskellä rullaa törrötti ruosteinen naula. Leskinen järkyttyi. Miten tämä on tänne päätynyt? Onko Lassi ehtinyt syödä naulaa? Onko nauloja enemmänkin?

Miia kutsui hätiin isänsä Markun, joka nyt kertaa illan tapahtumia. Mies näyttää säikähdyksen aiheuttajaa. Nahoista käärityn Bones-pururullan sisältä nousee noin viisisenttinen, ruosteinen, terävä naula.

– Ihan niin kuin se olisi kääritty suoraan tuonne keskelle. Rulla on niin tiukkaa aineista, että sitä ei ole saanut repimällä rikki. Ja se on ollut siellä kyllä kauan, koska rulla on ruosteessa naulan ympäriltä noin puoli senttiä, kertoo Markku Leskinen.

Miia soitti heti eläinlääkärille, joka ohjeisti tarjoamaan koiralle säilykeparsaa. Sen enempää hän ei ehtinyt tehdä, sillä yötyövuoro oli jo oikeastaan alkanut.

Työvuoron aikana Leskinen näpytteli reklamaation rullan maahantuojalle, Best Friend Groupille. Hän jakoi kokemaansa myös Facebookiin. Sana levisi koiranomistajien ja muiden eläinrakkaiden keskuudessa nopeasti. Päivitystä on jaettu keskiviikkoiltapäivään mennessä lähes 9000 kertaa.

Naula löytyi Best Friendin maahantuomasta Bones-pururullasta. Kuva: Markku Leskinen

Myös isä joutui yövuoroon, koiranhoitajaksi. Miia vei Lassin hoitoon vanhempiensa luokse, missä Markku seurasi koko yön koiran vointia.

– Nukuin viime yönä varmaan tunnin, sanoo Leskinen.

Tytär on haastatteluhetkellä nukkumassa, mutta isän "työvuoro” jatkuu. Miia delegoi yhteydenotot isälleen. Se oli fiksu liike, sillä uteliaita riittää.

Markku on saanut puheluita vieraista numeroista pitkin päivää. Yksi näistä oli tuotteen maahantuojalta, Best Friend Groupilta. Markku kiittelee yrityksen suhtautuneen ikävään yllätykseen asiallisesti ja pahoitellen.

– Sieltä neuvottiin, että kannattaa viedä koira illalla eläinlääkärille. En tiedä, aikovatko he vetää vastaavia tuotteita pois markkinoilta. Siellä varmasti nyt neuvotellaan asiasta.

Vielä ei tiedetä, kauanko naula on ehtinyt olla rullan sisällä. Rullassa oli päiväystä pitkälle kesään. Kuva: Markku Leskinen

Yrityksen edustaja on noutanut pururullan Leskisiltä tänään.

Yle Rovaniemi ei tavoittanut Best Friend Groupin edustajia kommentoimaan tapahtunutta. Asian etenemistä on kuitenkin avattu yrityksen tiedotteessa ja Facebook-sivulla.

Yritys kertoo ryhtyneensä välittömiin toimenpiteisiin asian selvittämiseksi. Tuotteiden toimittajalta on pyydetty välitöntä selvitystä asiasta. Kaikki varastossa olevat vastaavat tuotteet tarkistetaan.

Erityisesti yksi asia herättää ihmetystä sekä Leskisissä että yrityksen edustajissa: miten naula on voinut läpäistä metallinpaljastimen?

– Jokainen valmis tuote menee metallinpaljastimen läpi varmistuksena siitä, ettei mitään esim. tuotantolinjasta ole vahingossa pudonnut tuotteeseen. Siksi emme tällä hetkellä ymmärrä miten tämä on mahdollista, Best Friend Group toteaa tiedotteessaan.

Leskisen puolitoistavuotias Lassi-koira saa pian kaverin, kun Miia hankkii toukokuussa toisenkin collien. Kuva: Markku Leskinen

Lassi tuntuu selvinneen tilanteesta säikähdyksellä. Huuleen tullut nirhauma on parantunut, ja rullan tilalle on löytynyt muuta järsittävää.

– Lassi syö ja on hirveän virkeä. Vauhtiakin alkoi olla aamupäivän lenkillä. Kaatunut aurauskeppi sai kyytiä, kun Lassi paineli menemään! kertoo Markku.