Poliisi varoittaa nuorten itsemurhapelistä – Blue Whale -peliä epäillään myös huijaukseksi

Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa Facebook-sivuillaan Blue Whale -nimisestä itsemurhapelistä.

sosiaalinen media
Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa Facebookissa.
Itä-Uudenmaan poliisi

Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun) Blue Whale -nimisestä itsemurhapelistä. Peli on poliisin mukaan aiheuttanut ahdistusta ja ihmetystä vantaalaisessa koulussa, jossa nuoret ovat puhuneet asiasta opettajan kanssa.

Blue Whale-peli leviää sosiaalisessa mediassa ja sen arvellaan olevan peräisin Venäjältä. Esimerkiksi poliisin Facebook-päivityksen keskustelussa peliä pidetään harhautuksena.

Yle Uutiset on tavoitellut Itä-Uudenmaan poliisia selventämään tilannetta, tuloksetta.

Mannerheimin lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimeen ei ole tullut pelistä yhteydenottoja, ei myöskään Suomen Mielenterveysseuran Sekasin-chattiin.

– Tällaiset tulevat meidän tietoomme usein viiveellä. Omat työntekijät ovat asiasta puhuneet, sillä tietoa on tullut lasten kouluista, kertoo Mielenterveysseuran verkkokriisityön päällikkö Satu Raappana.

Poliisin mukaan kyse on venäläisestä itsemurhapelistä, jossa pelaaja suorittaa erilaisia tehtäviä 50 vuorokauden ajan. Tehtävät saattavat olla viiltelyä, raakojen kauhuelokuvien katselua ja autojen edessä makaamista. 50. tehtävä on itsemurhan yrittäminen.

Asiasta on uutisoitu useissa maissa, muun muassa Englannissa (siirryt toiseen palveluun).