Best Friend vetää myynnistä tuotantoerän Bones-pururullia – syynä rullasta löytynyt naula

Muista pururullista ei ole löytynyt vikoja, mutta erä vedetään myynnistä varmuuden vuoksi.

Yhdestä Bones-pururullasta löytyi eilen ruosteinen naula. Kuva: Markku Leskinen

Best Friend Group Oy vetää myynnistä tuotantoerän Bones-pururullia. Takaisinveto tehdään, koska yhdestä rullasta löytyi eilen ruosteinen naula.

Takaisin vedetään Best Friendin maahantuomat Bones-pururullat kanafileellä, joiden parasta ennen -päivämäärä on heinäkuussa 2017 (pakkauksessa 07.2017).

Takaisin vedettävän erän tuoteseloste. Erän parasta ennen -päivämäärä on heinäkuussa 2017. Kuva: Markku Leskinen

Best Friend Oy:n toimitusjohtaja Caspar Berntzen kertoo, että tuotantoerä vedetään myynnistä varmuuden vuoksi.

– Kyseessä on mitä ilmeisimmin yksittäistapaus, mutta yksikin on liikaa. Vedämme kyseisen tuotantoerän takaisin, koska olemme vastuullinen toimija ja lemmikkieläinten paras on meille tärkeintä, sanoo Berntzen.

Ostamansa pakkauksen voi palauttaa liikkeeseen tai postittaa Best Friend Oy:lle.

Naula läpäisi metallinpaljastimet

Eilen rovaniemeläinen koiranomistaja löysi ostamastaan pururullasta viisisenttisen, ruosteisen naulan ja teki löydöstään reklamaation. Vielä on epäselvää, miten naula on joutunut rullaan, ja kuinka rulla on edennyt tuotannon metallinpaljastimien läpi myyntiin asti.

– Olemme olleet yhteydessä valmistajaan, joka tutkii asiaa. Tällaista ei pitäisi päästä tapahtumaan, sanoo Berntzen.

Luita valmistetaan kolmella mantereella: Euroopassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Berntzenin mukaan takaisinvedettävät pururullat on valmistettu Kiinassa.

Berntzenin mukaan tehtaiden tulee täyttää tiukat standardit, ennen kuin ne hyväksytään Best Friendin yhteistyökumppaniksi. Tehtaita myös auditoidaan säännöllisesti.

Best Friend myy Pohjoismaissa lähes 10 miljoonaa luuta vuodessa.

Pururullasta löytyi naula, joka on pituudeltaan noin viisi senttiä ja paksuudeltaan neljä millimetriä. Kuva: Markku Leskinen

Monitahoinen tuotantoprosessi

Pururullien valmistuksessa on monta vaihetta.

Ulkona kuivatut raaka-ainevuodat leikataan ensin pienemmiksi osiksi ja upotetaan veteen. Vedessä pehmenneet vuodat kääritään käsin. Sitten ne kuivataan ja sterilisoidaan kuumalla ilmalla.

Tämän jälkeen rullat menevät metallinpaljastimen läpi ensimmäisen kerran. Kaiken kaikkiaan rullat käyvät metallinpaljastimessa kaksi kertaa.

Kanafileet kiedotaan käsin rullan ympärille, minkä jälkeen rullat jälleen kuivataan ja sterilisoidaan. Esitarkastuksen jälkeen rullat pakataan pakkauksiinsa ja edelleen laatikoihin.