1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lontoo

Lontoon iskun uhrien määrä kasvaa

Lontoon iskussa kuoli viisi ihmistä hyökkääjä mukaan lukien. Loukkaantuneita on ainakin 40. Britannian poliisin mukaan hyökkäyksen takana on islamistinen terrorismi.

Lontoo
Lontoo
Facundo Arrizabalaga / EPA

Lontoon keskiviikkoisen iskun uhrimäärä kasvaa. Hyökkääjä surmasi neljä ihmistä, joista yksi oli poliisi. Myös hyökkääjä itse sai surmansa, Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun)kertoo.

Myös loukkaantuneiden määrä on kasvanut, heitä on ainakin 40. Aiemmin uutistoimistot kertoivat 20 loukkaantuneesta.

– Viisi ihmistä on kuollut ja noin 40 ihmistä loukkaantunut hyökkäyksessä. Loukkaantuneista kolme on poliiseja, kaksi heistä on loukkaantunut vakavasti, vahvistaa Mark Rowley Scotland Yardin terrorisminvastaisesta yksiköstä.

Hyökkäyksessä kuollut poliisi on 48-vuotias Keith Palmer. Hän on toiminut 15 vuotta poliisina ja oli naimisissa. Hän oli myös isä. Poliisia puukotettiin lähellä parlamenttia.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Britannian poliisi uskoo, että Lontoon iskun takana on islamistinen terrorismi. Poliisi myös uskoo tietävänsä, kuka oli hyökkäyksen tekijä. Poliisin mukaan hyökkääjiä oli todennäköisesti vain yksi.

– Terroristeilla on selkeä tavoite, luoda epäsopua, epäluottamusta ja pelkoa, Rowley sanoi.

Poliisi jatkoi vartiointia yötä myöten Lontoossa.
Poliisi jatkoi vartiointia yötä myöten Lontoossa.Facundo Arrizabalaga / EPA

Turvatoimia lisätään Lontoossa. Britannian poliisin mukaan aseistautuneita poliiseja liikkuu kaduilla lähipäivinä.

Britannian parlamentin lähistöllä viisi ihmistä kuoli ja useita loukkaantui välikohtauksessa, jossa auto ajoi ihmisten päälle Westminsterin sillalla. Lisäksi poliisia puukotettiin lähellä parlamenttia.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi