1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi selvitti rikosvyyhdin – vorot veivät rakennustyömailta arvotavaraa

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille huomattuaan Porissa syksyllä tapahtuneiden omaisuusrikosten tekotavoissa yhteneväisyyksiä. Rikoksesta epäilty kolmikko on tunnustanut tekonsa.

rakennustyömaat
Kerrostalon rakennustyömaa.
Ismo Pekkarinen / AOP

Lounais-Suomen poliisilaitos on syksystä alkaen tutkinut laajaa rakennustyömaille kohdistunutta omaisuusrikossarjaa Porissa ja lähikunnissa. Tutkittavana olleita rikoksia on Porin lisäksi tapahtunut Raumalla ja Eurajoen Luvialla.

Työmalta anastettiin arvokkaita työkaluja ja työkoneita sekä rakennusmateriaalia. Anastetun omaisuuden arvo on ollut yhteensä ainakin 60 000 euroa.

Varastetusta tavarasta suuri osa saatu takaisin

Poliisi on esitutkinnan yhteydessä takavarikoinut rikoksesta epäillyiltä suuren määrän varastettua omaisuutta, joka on palautettu asianomistajille. Lisäksi käräjäoikeus on poliisin vaatimuksesta määrännyt rikoksesta epäillyn omaisuutta vakuustakavarikkoon 40 000 euron edestä mahdollisia vahingonkorvaussaatavia varten.

Esitutkinnan aikana oli kiinniotettuna, pidätettynä ja vangittuna yhteensä kolme henkilöä. Esitutkinnan aikana tehtiin useita kotietsintöjä rikoksesta epäiltyjen hallussa oleviin asuntoihin Porissa ja Turussa.

Rikoksesta epäillyt ovat pääosin tunnustaneet syyllistyneensä tutkittavina olleisiin rikoksiin.

Asia siirtyy syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon ensi viikon aikana.

Poliisi kehottaa yrityksiä tehostamaan valvontaa

Poliisi muistuttaa rakennusalan yrityksiä työkalujen ja työkoneiden asianmukaisesta merkitsemisestä ja luetteloinnista sekä työmaakohteiden lukituksen ja valvonnan tehokkaasta järjestämisestä.

Lue seuraavaksi