Hyppää sisältöön

Esko Aho alkaa selvittää Varsinais-Suomen positiivista rakennemuutosta

Elinkeinoministeri pyysi entisen pääministerin selvittämään meriklusterin ja autoteollisuuden aikaansaamaa kehitystä.

Kuva: Nora Engström / Yle

Elinkeinoministeri Mika Lintilä on pyytänyt entisen pääministerin Esko Ahon selvityshenkilöksi, jonka tehtävänä on selvittää meriklusteriin ja autoteollisuuteen liittyvää niin sanottua positiivista rakennemuutosta.

– Varsinais-Suomessa on käynnissä myönteinen kehitys, jossa erityisesti meriklusteri ja autoteollisuus tarvitsevat lisää työntekijöitä. On syntynyt tarve selvittää myös niitä keinoja, joilla rekrytointia ja työvoiman liikkuvuutta voidaan helpottaa, ministeri Lintilä sanoo.

– Tietyille paikkakunnille on jo syntynyt työvoimapulaa. Tarkoitus on, että voimme käyttää Ahon selvitystä pilottina vastaavanlaisten tapausten yhteydessä jatkossa myös muualla.

Turku kiittää

Turun kaupunki on tyytyväinen ministeriön nopeaan reagointiin.

– Käynnissä on ennennäkemättömän hieno positiivinen rakennemuutos. On tärkeää, että myös elinkeinoministeriö on ottanut asiakseen varmistaa, että tilanne saadaan hoidettua eduksi koko Suomelle, Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell toteaa.

– Turun kaupunki tulee parhaansa mukaan tukemaan Esko Ahoa hänen tehtävässään. Nyt yritetään löytää toimenpiteitä, joilla voidaan tukea uutta kasvua ja kilpailukykyä sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä, Randell jatkaa.

Selvityksen on tarkoitus valmistua alkukesän aikana.