Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi Terveystalon ja Diacorin yhdistymisen

Virasto katsoo, että terveyspalvelujen markkinoille jää riittävästi kilpailua yrityskaupan toteutumisen jälkeenkin.

yrityskaupat
Terveystalo Joensuu.
AOP

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on tänään hyväksynyt yrityskaupan, jossa Terveystalo Healthcare Oy hankkii määräysvallan Diacor Terveyspalvelut Oy:ssä.

Terveystalo ja Diacor ovat terveysalan yrityksiä, jotka tarjoavat muun muassa palveluja työnantajille, yksityishenkilöille ja vakuutusyhtiöille.

KKV:n mukaan yrityskauppa ei olennaisesti estä tehokasta kilpailua. Viraston selvitykset osoittivat, että yhtiöiden liiketoiminnoissa on suhteellisen vähän päällekkäisyyttä. Terveystalo on valtakunnallinen yritys. Sen markkina-asema on vahva Pohjois- ja Itä-Suomessa. Diacor puolestaan toimii pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

KKV:n mukaan terveyspalvelujen markkinoille jää tarpeeksi kilpailua yrityskaupan jälkeenkin. Suurin kilpailija on Mehiläinen. Muista kilpailijoista Pihlajalinna aikoo laajentaa toimintaansa merkittävästi lähitulevaisuudessa.

Myös OP-Pohjola on ilmoittanut laajentavansa Pohjola Sairaalojen verkostoa kahden seuraavan vuoden aikana.

KKV:n päätökseen liittyy osapuolten liikesalaisuuksia. Siksi päätös voidaan julkaista vasta noin kahden viikon kuluttua, kun liikesalaisuudet on poistettu.