1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lihanjalostus

Epäillyistä brasilialaislaitoksista ei ole toimitettu lihaa Poutulle

Brasilialaista lihaa käyttävä Pouttu on selvittänyt Eviran kanssa, ettei yhtiölle ole tullut lihaeriä tutkinnan alla olevista laitoksista. Neljän laitoksen epäillään myyneen Brasiliasta maailmalle pilaantunutta lihaa.

Kuva: Kalle Niskala / Yle

Kannuslaiselle lihatalo Poutulle ei ole toimitettu lihaa tutkinnan alla olevista brasilialaislaitoksista. Brasiliassa neljä laitosta on asetettu vientikieltoon, koska niiden epäillään myyneen maailmalle pilaantunutta lihaa.

Eviran mukaan EU-alueelle on tuotu vientikieltoon asetetuista laitoksista siipikarjan tai naudan lihaa. Todennäköisesti ongelmalaitoksista tuodun lihan määrä on kuitenkin pieni, arvioi Evira.

Pouttu on toimitusjohtaja Heikki Laitalan mukaan selvittänyt Eviran kanssa, ettei kannuslaiselle lihanjalostajalle ole tullut eriä epäillyistä laitoksista. Lisäksi Pouttu varmistaa lihan turvallisuuden tutkimalla jokaisen erän erikseen.

Pouttu on käyttänyt brasilialaista lihaa jo toistakymmentä vuotta. Yritys ostaa maasta broileria ja kalkkunaa lähinnä kypsien leikkeleiden valmistamiseen. Toimitusjohtaja Laitala kertoo, ettei Brasiliasta tuodun lihan kanssa ole ollut ongelmia.