Rovaniemen keskuskentälle graffitialue ja senioreiden liikuntapaikka – puiston nimestä järjestetään kilpailu

Rovaniemen vapaa-ajan lautakunta tutustui keskiviikkona havainnekuviin. Rakentaminen alkaa kesän alussa.

virkistysalueet
Touhua Rovaniemen keskuskentällä
Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen keskuskentällä rakennetaan jälleen ensi kesänä. Viime kesänä kentän nurmi uusittiin, ja sen vuoksi jo investointisuunnitelmaan kuuluvan liikunta- ja hyvinvointipuiston rakentaminen siirtyi tälle vuodelle.

Vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtaja Matti Torvinen (ps.) kertoo, että kaupugin seniorit saavat keskuskentälle oman aktivointi- ja virkistysalueensa.

– Se tulee olemaan ainutlaatuinen ihan Suomen mittakaavassa, Torvinen kertoo.

Rovaniemen keskuskentän graffittiseinä
Havainnekuva puistosta.Rovaniemen kaupunki

Lisäksi keskuskentän Ruokasenkadun puoleiselle alueelle pystytetään betonipaasia, jotka ovat kaupungin graffitiharrastajien vapaassa käytössä. Lautakunta varmisteli asiaa käsiteltäessä, että graffitipaadet näkyvät myös kentän ulkopuolelle Ruokasenkadulle.

– Toivottavasti graffitimaalaritkin hyväksyvät paikan. Tarkoitus on, että graffiteja voi ihailla sekä kentällä, että sen ulkopuolelta, Torvinen sanoo.

Graffitialueella halutaan korvata pitkään käytössä ollut Lapinaukean graffitiaita, joka puretaan kerrostalokorttelin tieltä.

Puiston rakentaminen alkaa kesän alussa ja sen pitäisi valmistua syksyyn mennessä. Puiston havainnekuvista voi Torvisen mukaan antaa palautetta. Kaupunki järjestää puiston nimestä kilpailun kaupunkilaisille.

Rovaniemen keskuskentän ilmakuva
Puisto tulee kuvassa sinisellä merkitylle alueelle.Rovaniemen kaupunki

Puistoon on varattu investointiohjelmassa 200 000 euroa.