Hyppää sisältöön

Ylen Lauri Kivinen JSN:n langettavan päätöksen jälkeen: Atte Jääskeläisellä on tukeni

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen sanoo, että JSN:n päätös otetaan nöyrästi vastaan.

Lauri Kivinen Kuva: Yle

Yleisradion toimitusjohtajan Lauri Kivisen mukaan Julkisen sanan neuvoston (JSN) tulkinta tapahtumista ei vastaa Ylen käsitystä tehtyjen julkaisupäätösten perusteista.

JSN antoi tänään torstaina Ylelle langettavan päätöksen journalistisen päätösvallan luovuttamisesta toimituksen ulkopuolelle. Kyse oli Ylen viime marraskuisesta Terrafame-uutisoinnista.

Kivinen sanoo, että JSN:n päätös otetaan kuitenkin nöyrästi vastaan.

– JSN on tehnyt äänestyksen jälkeen tapahtumista tulkinnan, joka ei vastaa meidän käsitystämme tehtyjen julkaisupäätösten perusteista. Otamme JSN:n päätöksen kuitenkin nöyrästi vastaan ja pohdimme vaatiiko se korjauksia toimintaamme, Kivinen sanoi lyhyessä kannanotossaan hetkeä JSN:n päätöksen jälkeen.

Kivinen korostaa, että luottamus on Ylen peruspilari.

– Se perustuu laadulle ja laatu edelleen totuuteen. Yleisön luottamus Yleisradioon korostuu etenkin tämän ajan suuressa ja hämmentävässä viestintätulvassa, Kivinen sanoo.

Hänen mukaansa Ylessä on meneillään laaja journalististen periaatteiden läpikäynti sekä ulkopuolinen auditointi.

– Näiden kautta uskomme saavamme edelleen vahvistusta toimintamme laadukkuuteen.

Kivinen korostaa, että päätoimittaja Atte Jääskeläinen on kokenut journalisti.

– Hänellä on tukeni tärkeässä tehtävässään. Uskon että hän saa tästä ohjenuoraa työhönsä ja olen tyytyväinen siihen, että hän on meillä Ylessä laadun takaajana, Kivinen toteaa.

Yle sai tänään torstaina JSN:ltä langettavan päätöksen pääministeri Juha Sipilän (kesk.) Terrafame-kytkyistä kertovasta uutisoinnista. JSN:n mukaan Yle teki jutun muokkaamisessa ja sitä seuranneessa aiheen käsittelyssä useita poikkeuksellisia ratkaisuja, jotka myötäilivät pääministerin näkemyksiä. Niille ei JSN:n mukaan ollut journalistisia perusteita.