Kiovan keskustassa tulitaistelu – Venäjältä paennut kansanedustaja murhattiin

Ukraina syytti murhan jälkeen Venäjää valtioterrorismista.

Ukraina
Denis Voronenkovin ruumis kuljetetaan oikeuslääketieteen laitokselle.
Denis Voronenkovin ruumis siirretään mustassa säkissä pois hotelli Premier Palacen edustalta Kiovassa.Andrew Kravcenko / EPA

Kiovan keskustassa käytiin puolenpäivän aikaan laukaustenvaihto, jossa entinen venäläinen kansanedustaja Denis Voronenkov sai surmansa.

Toistaiseksi tunnistamaton murhaaja ampui useita laukauksia Voronenkovia ja tämän henkivartijaa kohti luksushotelli Premier Palacen edessä. Henkivartija ampui murhaajaa, joka haavoittui ja kuoli myöhemmin sairaalassa.

Voronenkov toimi aiemmin Venäjän parlamentin kansanedustajana ja kuului maan nykyhallintoa tukevaan kommunistipuolueeseen.

Hän siirtyi viime vuonna Venäjältä Ukrainaan kertomansa mukaan siksi, että koska Venäjän turvallisuuspalvelu ahdisteli häntä. Voronenkov sai Ukrainan kansalaisuuden sen jälkeen, kun oli oikeudessa todistanut Ukrainan karkotettua presidenttiä Viktor Janukovytšia vastaan. Hän luopui Venäjän kansalaisuudesta.

Venäjällä häntä vasta nostettiin myöhemmin talousrikossyyte petoksesta.

Voronenkov kertoi alkuvuonna useaan otteeseen pelkäävänsä Venäjän turvallisuuspalvelun kostoa.

Ukrainan presidentti Petro Porošenko syytti tapahtuneesta "Venäjän harjoittamaa valtioterrorismia". Kremlin tiedottajan mukaan syytös oli "järjetön".

Lähteet: AP, AFP