1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. palkinnot

Koura palkitsi viime vuoden parhaita ohjelmia

KOURA-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot.

palkinnot
Heroes of the Baltic Sea - juliste.
Yle

Koulutusrahasto KOURA on palkinnut vuoden 2016 parhaimmat televisio-, radio- ja verkkosisällöt.

Palkinnoista kilpailivat Yleisradion ja MTV:n kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt kaikkiaan kuudessa sarjassa.

Dokumentit ja journalistiset sisällöt-sarjan pääpalkinnon sai Ylen TV1-kanavan ohjelma Urho – viimeiset vuodet, Draamat ja Fiktiot-sarjan pääpalkinnon sai puolestaan Ylen TV2-kanavan ohjelman Heroes of the Baltic sean visuaalinen kokonaisuus.

Kulttuurisisällöt-sarjassa jaettiin kaksi pääpalkintoa: KOURA palkitsi Yle Teeman KulttuuriCocktail-kokonaisuuden ja Ylen Radio1-kanavan ohjelmasarjan Olipa kerran.

Lapsille ja nuorille suunnattujen sisältöjen sarjan pääpalkinnon sai missioprojekti Sekasin.

Viikoittaiset ja sarjamuotoiset asiaohjelmat -sarjan pääpalkinnon sai Ylen TV1- ja Ylen Fem-kanavan ohjelma MOT: Maailman suurin tietovuoto.

Uutis-, urheilu- ja ajankohtaissisältöjen sarjan pääpalkinnon sai verkkokokonaisuus Ihmiskoe.

Kategoriapalkintojen lisäksi KOURA jakoi kaksi erikoispalkintoa verkkokokonaisuudelle Nazistledaren som slutade tro ja Ylen TV1-kanavan ohjelmasarjalle Katoava Pohjola.

Vuoden sivistysteko -palkinnon valitsi ja jakoi KOURAn ulkopuolelta Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. Palkinnon sai Ylen Radio Suomen ohjelma Musiikki ei tunne tullilaitosta.

KOURA-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot. Palkinnot ovat suuruudeltaan 10 000–20 000 euroa ja kunniamaininnat 1 000 euroa/palkittava. Palkintoina jaettiin yhteensä 200 000 euroa, palkittuja ohjelmantekijöitä oli yhteensä 156. Ehdokkaina oli 109 sisältötuotetta.

Lue seuraavaksi