Lontoon isku tuhosi kolme elämää: häämatkalainen, opettaja ja poliisi

Lontoon keskiviikon iskussa kuoli hyökkääjän lisäksi kolme ihmistä ja loukkaantui yli 40. Moni loukkaantuneista on edelleen vakavassa tilassa.

Lontoo
Kukkia ja kuva poliisi Keith Palmerista.
Kukkia ja kuva poliisi Keith Palmerista.Andy Rain / EPA
Kurt Cochran
Kurt CochranREX / AOP

Amerikkalainen Kurt Cochran oli vaimonsa kanssa juhlimassa hopeahääpäiväänsä

54-vuotias Cochran pyöritti yhdessä vaimonsa Melissan kanssa levytysstudiota Utahin osavaltiossa. He olivat kiertäneet Eurooppaa 25-vuotis hääpäivänsä kunniaksi, ja Lontoo ole heidän matkansa viimeinen etappi.

Cochran oli innostunut kitaransoitosta, vaikka hänen kavereidensa mielestä soittotaidossa olisi ollut petrattavaa.

Hän oli nimennyt suosikkibändeikseen Black Sabbathin, Judas Priestin, Rushin and Aerosmithin.

Levytysstudion lisäksi Cochran oli mukana järjestämässä konsertteja. Yksi konserteista, joiden järjestämiseen hän osallistui, oli nimeltään "Kunnes väkivalta loppuu".

Kurt Cochran kuoli vammoihin, joita hän sai Westminsterin sillalla hyökkääjän maastoauton osuttua häneen. Melissa-vaimo sai hänkin hyökkäyksessä vakavia vammoja ja on edelleen sairaalahoidossa Lontoossa.

Aysha Frade
Aysha FradeREX / AOP

Brittiläis-espanjalainen Aysha Frade oli opettaja ja kahden pienen lapsen äiti

43-vuotias Frade opetti espanjaa DLD Collegessa vain muutaman sadan metrin päässä turmapaikasta. Hän oli menossa hakemaan 8- ja 11-vuotiaita lapsiaan koulusta, kun hyökkääjän auto osui häneen ja hän lensi linja-auton alle.

Äidin puoleltaan espanjalainen, mutta Britannian kansalainen Frode vietti usein lomansa Espanjassa, missä hänen siskonsa pitävät kielikoulua.

Hän oli naimisissa portugalilaisen John Froden kanssa. Vaimonsa kuolemasta kuultuaan John Frode oli todennut sukulaisilleen: "Elämäni on täysin hajalla".

Hyökkäyspaikalle tuodussa kukkakimpussa lukee: "Miksi?"
Hyökkäyspaikalle tuodussa kukkakimpussa lukee: "Miksi?"Andy Rain / EPA

Keith Palmerin tehtävä poliisina oli suojella brittiparlamenttia – Antoi henkensä sen edestä

48-vuotias Palmer oli toiminut poliisina 15 vuotta, mitä ennen hän työskenteli Britannian armeijan palveluksessa. Häntä kuvailtiin kuolemansa jälkeen brittimediassa monin sanoin, joista yleisin oli sankari.

Palmer oli naimisissa ja pariskunnalla on 5-vuotias lapsi.

Kollegoiden mukaan kaikki pitivät Palmerista eikä kenelläkään ollut hänestä koskaan pahaa sanottavaa. Lontoon pormestari Sadiq Khan sanoi hänen kuolleen toteuttaessaan tehtäväänsä, joka oli ”suojella kaupunkiamme ja demokratiaamme niiltä, jotka haluavat tuhota elämäntapamme”.

Keith Palmer
Keith PalmerLontoon poliisi