Putinia ylistävä, Ranskan presidentinvaalien suosikkeihin kuuluva Le Pen vierailee Moskovassa

Ranskan äärioikeiston johtaja, oikeistopopulisti Marine Le Pen tunnetaan Venäjää myötäilevistä kannanotoistaan.

presidentinvaalit
Kuvassa Marine Le Pen tuulettaa lavalla kampanjatilaisuudessa.
Marine Le Pen kampanjatilaisuudessa. EPA / Guillaume Horcajuelo

Ranskan presidentinvaalien ennakkosuosikkeihin kuuluva Marine Le Pen tapaa perjantaina Moskovassa Venäjän duuman, parlamentin alahuoneen puheenjohtajan ja muita venäläispoliiitikkoja.

Le Penin on määrä keskustella venäläispoliitikkojen kanssa Ranskan ja Venäjän suhteista sekä terrorismin vastaisesta sodasta. Le Penin Kansallinen rintama -puolue on saanut suuren lainan venäläispankilta vaalikampanjointia varten, mikä on herättänyt Ranskassa epäilyjä hänen Venäjä-kytköksistään.

Le Pen tunnetaan Venäjää myötäilevistä kannanotoistaan. Hänen mielestään Venäjän vastaisista talouspakotteista pitäisi luopua. EU asetti pakotteet, kun Venäjä valtasi Krimin ja osallistui sotaan Itä-Ukrainassa.

Le Pen haluaa myös Ranskan eroavan EU:sta ja asettaa tiukat rajat maahanmuutolle. Lue tästä henkilökuva hänestä.

Odoxan tekemän tuoreen mielipidemittauksen mukaan peräti 43 prosenttia äänestäjistä ei tiedä, ketä he aikovat äänestää Ranskan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 23. huhtikuuta.

Jos vaalit eivät ratkea ensimmäiselle kierroksella, oikeistopopulisti Le Penin ja poliittiseen keskustaan sijoittuvan Emmanuel Macronin uskotaan etenevän toukokuun alkupuolella pidettävälle toiselle kierrokselle.