1. yle.fi
  2. Uutiset

Kotkan uimahalleihin uusia alennuslippuja – nuoria kannustetaan koulupäivän päätteeksi altaaseen

Kotkan liikuntalautakunta hyväksyi esityksen kaikkien uimahallilippujen hintojen alentamisesta.

uimahallit
Lapsi sukeltaa Kinnulan uimahallissa.
Simo Pitkänen / Yle

Kotka kannustaa nuoria liikkumaan uusilla uimahallin lippuvaihtoehdoilla. 10-18-vuotiaille nuorille tulee tarjolle uusi 20 euroa kuukaudessa maksava päiväkortti, jolla saa uida arki-iltapäivisin koulupäivien jälkeen. Lisäksi kesäksi myyntiin tulee kolmen kuukauden kesäkortti aikuisille ja lapsille, joka on voimassa maa-uimalan sesongin ajan.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän vuonna 2012 jättämässä valtuustoaloitteessa toivottiin, että Kotkan ja Karhulan uimahallien käyttö olisi 9-15-vuotiaille nuorille kokonaan maksutonta esimerkiksi iltapäivisin klo 13-16 välillä.

Kaupunki katsoi kuitenkin, että maksuttomuus ei ole tae siitä, että nuoret saadaan innostumaan uimisesta. Lisäksi lieveilmiönä ja vaarana pidettiin sitä, että nuoret tulisivat vain viettämään aikaa yleisiin tiloihin, kuten uimahallin kuntosalille. Tämän ajateltiin kuormittavan valvontatehtävissä olevaa henkilökuntaa.

Sen sijaan kaupunki suunnitteli käyttöönotettavaksi nuorten päiväkortin ja kesäajan kolmen kuukauden kortin. Kaupunki uskoo, että arvostus palvelua kohtaan voi olla korkeampi, kun se ei ole täysin ilmainen.

Kokonaan maksuttomia uimahallikäynnit ovat tällä hetkellä vain sotaveteraaneille, pitkäaikaistyöttömille kerran viikossa sekä alle kahdeksanvuotiaille lapsille aikuisen seurassa.

Hinnanalennuksia kaikkiin lippuihin

Kotkan uimahallien lippujen hintoja alennetaan kauttaaltaan kesäkuun alusta. Hinnat putoavat keskimäärin 30 prosenttia. Esimerkiksi aikuisten kertalipun hinta laskee 5,80 eurosta 4 euroon. Eläkeläisten, opiskelijoiden, koululaisten, varusmiesten ja työttömien kertalipun hinta putoaa 3,30 eurosta 2 euroon.

Vuosikorttien hinnat muuttuvat siten, että esimerkiksi erityisryhmien yhden vuoden uintikortin hinta laskee 70 eurosta 50 euroon. Aikuisten vuoden sarjakortin hinta puolestaan olisi jatkossa 270 euron sijaan 200 euroa, ja yli 65-vuotiaiden päiväkortin hinta putoaa 70 eurosta 50 euroon.

Hintojen laskemista perustellaan sillä, että uimalippujen hinnat ovat Kotkassa valtakunnan keskitasoa korkeammat, ja samaan aikaan ostovoima on pienempi.

Kotkan liikuntalautakunta hyväksyi esityksen lippujen hintojen laskemisesta torstaina. Päätös vaatii vielä kaupunginhallituksen ja valtuuston hyväksynnän.

Lue seuraavaksi