Ylioppilaskirjoituksiin osallistuva Robin: Lukihäiriössä ei ole mitään pahaa

Laulaja Robin Packalén osallistuu ylioppilaskirjoituksiin ja on mukana presidentti Sauli Niinistön lanseeraamassa kiusaamisen vastaisessa kampanjassa.

viihde
Robin

Aamu-tv:ssä vierailleella Robin Packalénilla riittää keväällä tekemistä. Tavanomaisten keikkakiireiden lisäksi laulajaa työllistävät ylioppilaskirjoitukset, joista tuoreimpana takana on ruotsin kirjallinen koe alkuviikolta.

– Se oli yllättävän vaikea koe. Aina voi mennä paremmin, mutta varmaan ensi viikolla saa tietää alustavia pistemääriä, Packalén sanoo.

Packalénin keskivaikean lukihäiriön takia kokeen tekemiseen myönnettiin lisäaikaa. Kuullunymmärtämiskokeissa taas on pidemmät tauot, jolloin kysymyksiin perehtymiseen on enemmän aikaa.

Packalén korostaa, että lukihäiriötä ei ole mitään syytä häpeillä.

– Siinä ei ole mitään pahaa, että on lukihäiriö, niinhän Hjallis Harkimollakin on. Lukihäiriön taakse ei kuitenkaan saa mennä niin, että ei voisi tehdä jotain lukihäiriön takia, hän sanoo.

Keväällä Packalén on mukana myös presidentti Sauli Niinistön lanseeraamassa kiusaamisen vastaisessa kampanjassa.

Kampanjan verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun) kerätään kannustustarinoita ja positiivisia kokemuksia kiusaamisen vähentämisestä. Keräämisvaiheen jälkeen onnistuneet ratkaisut kiusaamisen vähentämisestä on tarkoitus saada leviämään laajempaan käyttöön.

Lue lisää Robinin lukihäiriöstä täältä.