Hyppää sisältöön

Turvapaikanhakijoiden mielenosoittajien teltta syttyi liekkeihin Rautatientorilla – Poliisi tutkii mahdollista polttoyritystä

Telttaa päin heitettiin varhain perjantaiaamuna jotain, minkä jälkeen teltta leimahti tuleen.

Mieltään osoittavien turvapaikanhakijoiden teltta yritettiin polttaa varhain perjantaiaamuna Helsingin Rautatientorilla. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Rautatientorilla oleva turvapaikanhakijoiden mielenosoitusteltta syttyi tuleen varhain perjantaiaamuna. Poliisin tietojen mukaan kyse voi olla polttoyrityksestä.

– Meillä on sellainen tieto, että polkupyörällä liikkunut henkilö olisi heittänyt telttaa kohti jotain ja telttakangas on syttynyt palamaan, sanoo tutkinnanjohtaja Anne Hietala Helsingin poliisista.

Telttakangasta noin neliömetrin alan verran tuhonnut palo saatiin sammumaan nopeasti. Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä lievänä vahingontekona.

– Nyt jututetaan silminnäkijöitä ja selvitellään mitä on heitetty, miksi teltta on syttynyt palamaan ja kuka on tekijä, sanoo Hietala.

Paikalla olleet turvapaikanhakijat ovat järkyttyneitä tapauksesta ja yksi heistä loukkaantui lievästi sammuttaessaan paloa.

– Kun aloitimme mielenilmauksemme, emme voineet kuvitella, että tällaista voisi tapahtua. Pyydämme poliisia etsimään tekijän ja saattamaan vastuuseen teostaan, sanoo paikalla ollut afganistanilainen Tariq Mommand.

Turvapaikanhakijat aikovat jatkaa mielenilmaustaan Rautatientorilla.

Poliisi on viime aikoina käynyt neuvotteluita molempien Rautatientorilla olevien leirien kanssa. Hietalan mukaan leireillä ei ole keskenään ollut yhteenottoja ja pelisäännöt ovat selvät.

– Tietysti, jos tällainen tilanne jatkuu, niin häiriöitäkin voi tulla. Poliisi suhtautuu näihin tietenkin vakavasti ja pyritään siihen, että tilanne jatkuu rauhallisena.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

11:50 juttua täydennetty turvapaikanhakijoiden kommenteilla.

.
.