Poliisi tutkii Rautatientorin telttapaloa tuhotyönä

Poliisi tutkii Rautatientorilla varhain perjantaiaamuna tapahtunutta turvapaikanhakijoiden telttapaloa tuhotyönä.

Mieltään osoittavien turvapaikanhakijoiden teltta yritettiin polttaa varhain perjantaiaamuna Helsingin Rautatientorilla. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Poliisi on selvittänyt varhaisaamun tapahtumien kulkua Rautatientorilla. Todistajan kertoman mukaan turvapaikanhakijoiden mielenosoitusteltassa oli 12 ihmistä, kun se syttyi palamaan.

Teltassa olleet henkilöt pakenivat ulos ja näkivät polkupyörällä Kaisaniemen puiston suuntaan ajaneen henkilön. Poliisin selvitysten mukaan epäilty tekijä on tummiin vaatteisiin pukeutunut mies. Hän on tullut paikalle Rautatientorin poikki, sytyttänyt teltan palamaan ja poistunut paikalta. Palon sytyttämisessä on todennäköisesti käytetty palavaa nestettä.

Paikalla olleet ihmiset saivat palon sammutettua vedellä ja jauhesammuttimella. Yksi henkilö loukkaantui palon sammuttamisen yhteydessä ja hän on saanut vammoihinsa hoitoa sairaalassa.

Turvapaikanhakijat tai muut paikalla olleet henkilöt eivät tunnistaneet tekijää, eikä häntä ole saatu kiinni. Poliisi pyytää yleisöltä tapaukseen mahdollisesti liittyviä havaintoja puhelinnumeroon 0295 417 935. Palo syttyi noin klo 04:30 perjantaiaamuna.