Teknologiayhtiö Tieto irtisanoo lähes 180

Suurin osa yt-neuvotteluihin joutuneista työskentelee Teknologiapalvelut ja uudistaminen -yksikössä. Tieto tavoittelee uudistusohjelmallaan 40 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä.

Lomautukset ja irtisanomiset
Tieto Oyj:n pääkonttori Espoossa.
Tieto Oyj:n pääkonttori Espoossa.Tieto Oyj

Ohjelmistoyhtiö Tieto aikoo irtisanoa jopa 178 työntekijää. Tieto aloitti tammikuun puolivälissä 250 ihmistä koskeneet yt-neuvottelut. Yhtiön viestintäjohtaja kertoo sähköpostitse, että Tieto aikoo myös lomauttaa työntekijöitä. Yhteensä yt-neuvottelut vaikuttavat korkeintaan 213 työntekijään.

Yhtiö kertoi tammikuussa, että yt-neuvottelut koskivat enintään 180:tä Teknologiapalvelut ja uudistaminen -yksikön työntekijää. Loput noin 70 työskentelee lähinnä Julkinen sektori, terveydenhuolto ja hyvinvointi -toimialaryhmässä ja tukitoiminnoissa. Neuvottelujen alkaessa irtisanomisten enimmäismääräksi arvioitiin enintään 216. Tiedolla on Suomessa noin 3 600 työntekijää.

Yt-neuvottelujen tuloksista kertoi ensin tieto- ja viestintätekniikan lehti Tivi (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan neuvottelut ovat päättyneet jo maaliskuun alussa, mutta yhtiö ei ole kertonut niiden tuloksesta julkisuuteen. Tiedon viestinnästä kerrotaan, että yt-neuvottelujen päättymisestä on tiedotettu yhtiön sisäisesti, ja ulkoisesti asia otetaan esille osavuosikatsauksessa. Tieto julkistaa ensimmäisen neljänneksen osavuosikatsauksensa huhtikuun lopulla.