Vuoden Nordisti -titteli Yle Kemille ja Yle Rovaniemelle rajat ylittävästä raportoinnista

Pohjola-Nordenin Lapin piiri kiittää Ylen pohjoisia toimituksia myös tavallisten ihmisten sattumuksien ja naapurin puolen "kummallisuuksien” esiin tuomisesta.

raportointi
Mikrofoni studiossa.
Antti Heikinmatti / Yle

Pohjola-Nordenin Lapin piiri on myöntänyt Vuoden Nordisti -tittelin Yle Kemin ja Yle Rovaniemen toimituksille Norjan, Ruotsin ja Venäjän pohjoisten asioiden raportoinnista. Valintaansa Pohjola-Nordenin Lapin piiri perustelee seuraavasti:

Yle Kemin ja Yle Rovaniemen viikoittaiset uutisraportit Pohjois-Norjasta, Norrbottenista ja Murmanskista ovat jo vuosikausia ilahduttaneet lappilaisia radion kuuntelijoita ja välittäneet mielenkiintoista, kansalaisille läheistä tietoa naapurimaakuntien ja -valtioiden tapahtumista.

Perusteluissa mainitaan myös, että uutisten lisäksi raportoinnissa nousevat esille tavallisten ihmisten sattumukset ja usein myös naapurin puolen "kummallisuudet”.

Pohjola-Nordenin Lapin piiri toteaa, että se haluaa osoittaa palkinnolla, kuinka luontevasti jokainen voi halutessaan nivouttaa pohjoismaisen ulottuvuuden toimintaansa.

Pohjola-Nordenin Lapin piiri kiittää Ylen pohjoisia toimituksia pohjoisten rajanaapureiden seurannasta myös verkossa sekä uutis- ja ajankohtaislähetyksissä.

Pohjoiskalottiyhteistyöllä on jo yli 40 vuoden historia, johon ovat kuuluneet uutistyö, dokumenttien ja reportaasien teko sekä viihdeohjelmat.

Tuoreimpana tehtävänä on vahvistaa Yle Kemin ja Yle Rovaniemen tv-yhteistyötä Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n ja Norjan yleisradio NRK:n kanssa.

Ruotsin, Norjan ja Venäjän pohjoisosien elämästä kertovat ohjelmaosuudet ovat Yle Kemin ja Yle Rovaniemen yhteistuotantoa, jotka lähetetään molemmissa alueradioissa samanaikaisesti.