Herätys: Suuri Savotta käräjille, Seppälän omistaja taistelee ja Britannia haluaa lukea terroristin suojatut viestit

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista. 

Aamukooste
Britannia terrori-isku Lontoo.
Hannah McKay / AOP

Suuren Savotan setviminen oikeudessa alkaa

Kaadettuja puita pinossa.
Anssi Leppänen / Yle

Kuuluuko yksityisille metsänomistajille maksaa korvauksia puukartellin seurauksena? Tätä kysymystä pohditaan tänään Helsingin käräjäoikeudessa, kun niin sanotun Suuren Savotan käsittely pääsee kunnolla vauhtiin. Lähes 500 yksityistä metsänomistajaa vaatii metsäyhtiöiltä vahingonkorvauksia niille myymänsä puun alihinnoittelusta vuosina 1998–2004.

Onko Seppälä Mission Impossible?

Seppälän ikkuna.
Vesa Moilanen / Lehtikuva

Perinteikäs muotikauppaketju Seppälä ei selvinnyt talouden taantumasta pienin kolhuin. Toimitusjohtaja-omistajan Eveliina Melentjeffin pelastusoperaatio on taas uudessa vaiheessa, kun Seppälä hakee yrityssaneeraukseen. Yrittäjä uskoo silti huomiseen Ylen Kova Talous -haastattelussa.

Turkissa jälleen vallankaappausyritykseen liittyvä suuroikeudenkäynti

Turkissa käynnistyy oikeudenkäynti 28 ihmistä vastaan, joita syytetään aseelliseen terrorijärjestöön kuulumisesta. Valtaosa epäillyistä on toimittajia. Syytetyt pidätettiin Turkin heinäkuisen vallankaappausyrityksen jälkeen ja heillä väitetään olevan yhteyksiä muslimisaarnaaja Fethullah Güleniin. Turkki syyttää Yhdysvalloissa asuvaa Gülenia vallankaappausyrityksestä.

Meksikon katolinen kirkko vastustaa Trumpin muuria

Meksikon muuri.
Larry W. Smith / AOP

Meksikon roomalaiskatolinen kirkko tuomitsee meksikolaiset yritykset, jotka ovat haluavat toimittaa rakennusmateriaaleja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin muurihprojektiin. Kirkko kutsuu tällaisten yritysten omistajia ja osakkeenomistajia maanpettureiksi.

Britannia vaatii pääsyä viestipalvelujen sisältöön

Lontoossa viime viikolla terrori-iskun tehnyt Khalid Masood lähetti pikaviestipalvelu WhatsAppissa suojatun viestin vähän ennen hyökkäystä. Britannian sisäministeri Amber Rudd vaatii, että tiedustelupalvelulla pitäisi olla pääsy viestipalvelujen suojattuun sisältöön.

Sadealue saapuu – maan keskiosassa sataa lunta

Sääkartta 27.03.
Yle

Sadealue yltää aamupäivällä maan länsiosaan ja liikkuu päivän aikana maan keskiosien yli kaakkkoon. Maan keskivaiheilla voi paikoitellen sataa yli 5 senttiä uutta lunta. Etelässä ja lounaassa sateet tulevat pääosin vetenä. Matalapaineen etelä- ja länsipuolella tuuli on puuskaista ja voimakasta. Lue tarkemmat säätiedot täältä.