Merkelin puolueelle selvä voitto osavaltiovaaleissa

Ovensuukyselyjen mukaan liittokansleri Angela Merkelin CDU-puolue kasvattaa selvästi kannatustaan Saarlandissa ja on hyvissä asemissa syksyn liittopäivävaalien lähestyessä Saksassa. Tulos on takaisku sosiaalidemokraateille ja puolueen uudelle johtajalle Martin Schulzille.

Ulkomaat
Saarlandin osavaltion pääministeri, Merkelin CDU-puolueen Annegret Kramp-Karrenbauer ja hänen puolisonsa Helmut Karrenbauer
Saarlandin osavaltion pääministeri, Merkelin CDU-puolueen Annegret Kramp-Karrenbauer ja hänen puolisonsa Helmut Karrenbauer esiintyivät hyväntuulisina vaalipäivänä Saarbrückenissä. Ronald Wittek / EPA

Saksassa liittokansleri Angela Merkelin puolue CDU on voittanut läntisen Saarlandin osavaltiovaalit selvästi. Ovensuukyselyjen mukaan CDU vahvistaa asemaansa osavaltion suurimpana puolueena.

CDU oli saamassa 41 prosentin äänisaaliin. Se merkitsisi kannatuksen kasvua lähes kuudella prosenttiyksiköllä edellisistä vaaleista vuonna 2012.

Saksassa on koko maata koskevat liittopäivävaalit syyskuussa, ja pienen Saarlandin tuloksista etsitään ennakkoarvioita niihin. Tulos vaikutti vahvistavan Merkelin asemia.

Saarlandin osavaltiovaali on ensimmäinen kolmesta alueellisesta äänestyksestä, jotka Saksassa järjestetään ennen syksyn liittopäivävaaleja.

CDU:n pääkilpailija sosialidemokraatit menetti Saarlandissa hieman kannatustaan ja oli jäämässä alle 30 prosenttiin äänistä.

Kannatuksen lasku on takaisku puolueen uudelle johtajalle ja Merkelin haastajalle Martin Schulzille.

Lähteet: Reuters, AP, AFP