Karihaaran koulun puolesta vetoomus: Peruskorjaus, luokat säilytettävä ja uusi päiväkoti

Kemissä on kyettävä lähiaikoina tekemään päätöksiä kaupungin päiväkoti- ja kouluverkosta. Kaupungin pohjoisosissa koulun säilymistä on herätty puolustamaan nettiadressilla.

koulurakennukset
Karihaaran koulu.
Kati Siponmaa / Yle

Kemissä kerätään nettiadressia Karihaaran koulun puolesta. Allekirjoittajat vaativat koulun remontointia ja uuden päiväkodin rakentamista sen yhteyteen.

Nettiadressin allekirjoittajat penäävät kaupunginvaltuustolta samalla päätöstä koulun koosta. Karihaaran koulu halutaan säilyttää yhtenäiskouluna, jossa on kaikki vuosiluokat kuten nykyäänkin.

Tuleviin päätöksiin halutaan vaikuttaa

Allekirjoittaneet muistuttavat päättäjiä, että pohjoisissa kaupunginosissa väestökehitys on ennusteen mukaan vakaata eikä nuorten määrän ennusteta muuttuvan radikaalisti seuraavaan kymmeneen vuoteen.

Nettiadressilla halutaan vaikuttaa päättäjiin, sillä Kemissä mietitään parhaillaan uusiksi kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkoa. Tähän liittyvässä konsulttityössä on jo esimerkiksi ehdotettu, että Karihaaran koulun yläkouluikäiset siirrettäisiin keskustaan.

Liikahduksia vasta kuntavaalien jälkeen

Kemissä poliitikot ovat lykänneet koulu- ja päiväkotiverkkoa koskevat päätökset kuntavaalien yli.

Luottamushenkilöiden pureksittavaksi tulee joka tapauksessa iso kokonaisuus, sillä remonttia vaativia päiväkoti- ja koulurakennuksia on useita ja osa niistä kärsii kosteusvaurioista.

Esimerkiksi Karihaarassa koululaisten ja henkilökunnan oleskelua pienemmässä koulurakennuksessa on rajoitettu kosteusongelmien takia. Hepolan koulun kosteusvaurioiden korjaamiseen on puolestaan myönnetty lisää rahaa.

Tähän mennessä adressin on allekirjoittanut noin 250 henkilöä. Sen on laittanut liikkelle Kemin Pohjoinen -ryhmä.

Takajärvelläkin kerätään nimiä

Myös Takajärven alueen vanhemmat ovat vedonneet päättäjiin ja keräävät nimiä peruskoulun saamiseksi alueelle.

Vanhempainyhdistyksen alullepanemassa nettiadressissa esitetään, että Takajärvelle rakennettaisiin 1-5 luokkien alakoulu ja liikuntasali, joka palvelisi myös kaupungin muiden alueiden liikuntatilojen tarpeita.

Takajärven koulun vanhemmat ovat huolissaan myös siitä, että homevaurioisesta Takajärven koulusta evakkkotiloihin siirtyneet opettajat ja oppilaat joutuvat nytkin työskentelemään kosteusvaurioisissa tiloissa.