Ilmainen päivähoito on jo lisännyt päiväkodin lapsilukua Pelkosenniemellä

Lasten ilmaista päivähoitokokeilua on kestänyt vasta runsaan kuukauden, mutta päiväkotiin on jo saatu muutamia uusia hoitolapsia.

päivähoito
Pelkosenniemi päiväkoti
Pelkosenniemen kirkonkylässä olevassa päiväkodissa on tällä hetkellä 28 lasta. Tilat on mitoitettu 24:lle.Pertti Severinkangas

Lasten ilmainen päivähoitokokeilu on otettu innostuneesti vastaan Pelkosenniemellä. Kokeilua on kestänyt vasta runsaan kuukauden, mutta päiväkotiin on jo saatu muutamia uusia hoitolapsia.

Helmikuussa alkanut ja syksyyn kestävä kokeilu on ainutlaatuinen Suomessa.

Kokeilun tavoitteena on houkutella Pelkosenniemelle uusia lapsiperheitä, isiä ja äitejä töihin, ja samalla parantaa kunnan imagoa.

Kokeilusta voi tulla käytäntö

Kunnanjohtaja Pertti Severinkangas odottaa mielenkiinnolla kokeilun tuloksia.

– Sen perusteella päätetään sitten jatkosta, hän sanoo, eikä pidä mahdottomana jos vaikka kokeilusta tulisi käytäntö.

Maksuton päivähoito huojentaa sadoilla euroilla perheen vuotuisia elinkustannuksia. Pelkosenniemen kunnalle se merkitsee noin 20 000 euron vastaantuloa.

Kirkonkylässä olevassa päiväkodissa on nyt parikymmentä lasta. Pyhätunturilla olisi tarvetta kahdentoista lapsen päivähoidosta.

Pian päätös Pyhän päiväkodista

Kunnanjohtaja Pertti Severinkangas sanoo, että Pelkosenniemen kunnanvaltuusto päättää jo seuraavassa kokouksessa Pyhätunturille perustettavasta päiväkodista tai ainakin keskustelee siitä.

– Päiväkotiin tulisi joitakin lapsia myös Kemijärven puolelta tietysti periaatteella, että laskuttaisimme Kemijärveä lasten hoidosta, mainitsee Severinkangas. Hän uskoo, että Pyhän päiväkoti perustetaan melkoisella varmuudella.