Kilpailija ostaa elokuvateatterit Nuijamiehen ja Kino-Aulan

Lappeenrannassa Elokuva Luotola Oy myy Nuijamies- ja Kino-Aula-elokuvateattereiden liiketoiminnan Finnkinolle.

Etelä-Karjala
Elokuvateatteri Nuijamies
Yle Petri Kivimäki

Lappeenrannassa pitkään toiminut perheyritys Elokuva Luotola Oy myy Nuijamies- ja Kino-Aula -elokuvateattereiden liiketoiminnan Finnkinolle.

Liiketoiminta ja työntekijät siirtyvät Finnkinolle 31. maaliskuuta. Kaupan jälkeen Finnkinolla on Lappeenrannassa yhteensä kuusi elokuvasalia. Kauppasumma ei ole julkinen.

"Elämäni vaikein päätös"

Elokuva Luotolan toimitusjohtaja Merja Luotola-Maarnela kertoo, että myyntipäätös on ollut tähän astisen elämänsä vaikein päätös.

– Päätökseen on liittynyt paljon tunteita, sillä Nuijamies ja Kino-Aula ovat olleet kuin toinen koti minulle. Olen ylpeä, että perheeni on vuosikymmenien aikana luonut vahvan elokuvakulttuurin Lappeenrantaan ja olemme saaneet tarjota elokuvaelämyksiä lähes 90 vuoden ajan sukupolvesta toiseen, Luotola-Maarnela sanoo.

Luotola-Maarnela kertoo, että liiketoiminta myytiin taloudellisten syiden takia. Elokuvateattereiden toiminta oli viime vuonna tappiollista ja tänä vuonna tilanne ei ole näyttänyt juurikaan paremmalta.

Luotola-Maarnelan mukaan yleisökapasiteetti ei riitä kahdelle toimijalle Lappeenrannan kokoisessa kaupungissa.

– Tämä on aiemminkin todettu, kun on ollut kilpailua. Aina jompikumpi on lähtenyt. Tähän mennessä se on ollut toinen, nyt on meidän vuoro, Luotola-Maarnela toteaa.

Ohjelmisto monipuolistuu

Myös Finnkinolle on tulossa uusi omistaja. Finnkinon ketjujohtaja Ismo Määttä uskoo, että Nuijamiehen ja Kino-Aulan toiminta jatkuu toistaiseksi.

Määtän mukaan Finnkino pystyy jatkossa suunnittelemaan koko Lappeenrannan alueen kattavan elokuvaohjelmiston entistä monipuolisemmaksi ja välttämään päällekkäiset näytösajat.

– Laitamme kaiken osaamisemme nyt peliin ja katsomme, mitä sitten tapahtuu, Määttä sanoo.

Finnkino avasi kauppakeskus Isoon-Kristiinaan vuonna 2015 Finnkinon Strandin, neljän salin elokuvateatteri­keskuksen.

Artikkelia täydennetty 27.3.2017 kello 12.17 Luotola-Maarnelan ja Määtän kommenteilla.